Disse skønne, kardemommeduftende hveder til i morgen aften er blevet bagt både i går og i dag – men det er også, en pæn, stor portion jeg har bagt, for vi bliver, som sædvanligt, rigtig mange om at spise dem. Og det er, som overskriften siger, selvfølgelig den samme opskrift som altid – eller i hvert fald gennem de sidste 3 år. Det er nemlig, hvis jeg selv skal sige det, den absolut bedste opskrift jeg nogensinde har lavet på hjemmebagte hveder og den ligger lige her, hvis nogen skulle være interesserede.

Hvederne bliver utroligt lette og luftige, hvilket til dels skyldes måden de hæver på. De bliver nemlig sat i en kold og slukket ovn sammen med et ildfast fad, der fyldes med kogende vand fra elkedlen, og på den måde kommer ovnen til at fungere lidt som bagerens hæveskab. Det gør, at hvederne bliver lette og lidt blævrende under hævningen, og når de er færdigbagte, er de så luftige, at man næsten ikke skulle tro, de er hjemmebagte. Hvilket man, skulle jeg måske lige nævne, dog ikke er i tvivl om, når man smager dem. Metoden er i øvrigt også god at bruge, når man bager burgerboller eller pølsebrød, som også gerne må være luftige og ikke for tunge i det.

 

 

Går man normalt ikke så meget op i hveder og store bededag, hvad så med at skabe en ny tradition? Bag en stor portion hveder, køb en lækker omgang pålæg, pølser og spændende oste, træk en flaske vin op, bryg en god kande te, eller sæt øl og sodavand på køl og inviter så familie og venner til et super hyggeligt aftensmåltid. Så er der dømt hygge og forlænget weekendstemning til den store guldmedalje.

Og med den opfordring, vil jeg gerne ønske Jer alle en rigtig god St. Bededagsferie.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)