Vi holdt påskefrokost i søndags og der skulle selvfølgelig lidt fisk på bordet. Men da vi alle har forskellige syn på sild –  nogle spiser det gerne, andre rører det ikke, jeg selv er mest til stegte sild i lage osv osv, syntes jeg ikke, det var det oplagte, at lægge ud med en sildemad. Desuden ville jeg gerne have, at det skulle være noget lidt mere “friskt” og forårsagtigt – for det var jo en påskefrokost, på trods af sneen i haven.

Valget faldt på en af min mors opfindelser, nemlig rejesalat med forårsløg, mango og chili. Det er verdens bedste rejesalat, i hvert fald i min verden, blandt andet fordi det ikke er en mayonnaisetung sag, der skal spises på brød, men derimod en sprød og cremet salat med bid fra forårsløgene og en snert af chili, der skal nydes med et lille stykke flute “on the side”.

Det er ved at være nogle år siden, at min mor lavede salaten for første gang, og det er faktisk kun pga. bloggen, at vi har opskriften endnu. Min mor er nemlig rigtig god til at eksperimentere i et køkken, og det har vi fået mange skønne retter ud af, men når det ikke bliver skrevet ned, hvad de indeholder, så kan det jo være svært at gentage succes’erne.

Udover rejesalaten fik vi også tunmousse anrettet med røget laks, rejer, tomattern og lidt dild. Måske er tunmousse et levn fra 80’erne, men jeg elsker det og der bliver spist op hver gang, så jeg kan vist ikke være den eneste. Jeg bruger stort set altid den samme opskrift, når jeg laver tunmousse. Den ligger her. 

Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 10 stemmer

Rejesalat med mango og chili

Samlet tid15 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 5 spsk creme fraiche
 • 1 spsk mayonnaise
 • 3 spsk sød chilisauce
 • 250 gr rejer
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 1 mango (skrællet og skåret i tern)
 • 1 nip chilipulver (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. 
  Anret rejesalaten på et fad eller i en skål og pynt med de tiloversblevne rejer, forårsløg og mangotern. Pynt evt. med et drys chili og server med brød til.
 • Vend rejer, forårsløg og mangotern i dressingen men hold lidt tilbage til pynt.
 • Anret rejesalaten på et fad eller i en skål og pynt med de tiloversblevne rejer, forårsløg og mangotern. Pynt evt. med et drys chili og server med brød til.

Noter

Man kan sagtens lave salaten i god tid og lade den trække på køl indtil servering. Dog bør man vente med at drysse rejer, forårsløg og mango i tern på toppen af salaten, da den har godt af at blive rørt igennem lige inden servering, hvis den har stået på køl. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)