Vi holdt påskefrokost i søndags og der skulle selvfølgelig lidt fisk på bordet. Men da vi alle har forskellige syn på sild –  nogle spiser det gerne, andre rører det ikke, jeg selv er mest til stegte sild i lage osv osv, syntes jeg ikke, det var det oplagte, at lægge ud med en sildemad. Desuden ville jeg gerne have, at det skulle være noget lidt mere “friskt” og forårsagtigt – for det var jo en påskefrokost, på trods af sneen i haven.

Valget faldt på en af min mors opfindelser, nemlig rejesalat med forårsløg, mango og chili. Det er verdens bedste rejesalat, i hvert fald i min verden, blandt andet fordi det ikke er en mayonnaisetung sag, der skal spises på brød, men derimod en sprød og cremet salat med bid fra forårsløgene og en snert af chili, der skal nydes med et lille stykke flute “on the side”.

Det er ved at være nogle år siden, at min mor lavede salaten for første gang, og det er faktisk kun pga. bloggen, at vi har opskriften endnu. Min mor er nemlig rigtig god til at eksperimentere i et køkken, og det har vi fået mange skønne retter ud af, men når det ikke bliver skrevet ned, hvad de indeholder, så kan det jo være svært at gentage succes’erne.

Udover rejesalaten fik vi også tunmousse anrettet med røget laks, rejer, tomattern og lidt dild. Måske er tunmousse et levn fra 80’erne, men jeg elsker det og der bliver spist op hver gang, så jeg kan vist ikke være den eneste. Jeg bruger stort set altid den samme opskrift, når jeg laver tunmousse. Den ligger her og der skal ikke løg i, hvis man spørger mig, men det er jo en smagssag.

Mors rejesalat med forårsløg, mango og chili.

Ca. 4 port.

4-5 spsk creme fraiche

1 spsk mayonnaise – kan udelades

2-3 spsk sød chilisauce

salt og peber

250 gr rejer, afdryppede

1 bundt forårsløg, skåret i små ringe

1 mango, skrællet og skåret i små tern.

Evt. et drys sød chilipulver

Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Tag en lille smule rejer, ringe af forårsløg og mangotern fra til pynt og rør resten i dressingen. Ved servering anrettes rejesalaten på et fad eller i en skål og de tiloversblevne rejer, løgringe og mangotern drysses over. Pynt evt. med et drys chili og server med lidt brød til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)