Fordi nogle gange, så bliver det altså bare lidt ensformigt med alt det tunmousse, tunsalat og tun med mayonnaise på ristet brød, selvom det også smager godt. Her er en skøn og lidt utraditionel måde at spise tun på, som samtidig er en sund og billig ret, der både kan bruges til appetizer/snack, serveret med en lækker, krydret dip, til forret eller til hovedret.

De fleste, der ikke bryder sig så meget om fisk, kan faktisk lide tun, men skal man stadig ligesom “tage tilløb”, så er dette her så afgjort en blidere vej at gå. De sprødstegte tundeller med masser af løg og hvidløg smager stort set ikke af fisk, og når de først er stegt sprøde på panden, er de en himmerigs mundfuld. Jeg kunne også forestille mig, at de eksempelvis vil være nemmere at få i børn, der måske ikke altid lige bryder sig om fisk, men ofte godt kan lide fiskefrikadeller.

Tunfrikadellerne kan varieres i det uendelige og tilsættes et væld af smagsgivere, fx chili, koriander eller timian. Det smager også godt at tilsætte et bundt friskhakkede krydderurter til farsen, fx dild, purløg, persille eller ramsløg.

Bryder man sig ikke om varm tun, og det er der jo immervæk en hel del mennesker der ikke gør, så smager tunfrikadellerne lige så godt, hvis de først spises, når de er blevet kolde. Server dem med en lækker blandet, grøn, pasta eller kartoffelsalat, lidt citron og evt. en kold creme fraiche dressing, og nyd den nemme og relativt billige aftensmad.

Tunfrikadeller med løg og hvidløg.

12 stk.

2 ds tun i vand eller olie, afdryppet

1 æg

50 gr creme fraiche eller lign.

1 løg, groftrevet

2 fed hvidløg, finthakkede

1 spsk citronsaft

25 gr rasp

1 tsk salt og friskkværnet peber

olie og smør til stegning

Findel tunen med en gaffel og tilsæt æg, fromage frais, løg, hvidløg, citronsaft, rasp, salt og peber. Rør det hele til en fast fars og lad det hvilke i køleskabet i ca 30 minutter. Varm en blanding af smør og olie op på en stegepande. Form tunfarsen til 12 frikadeller og steg dem brune og sprøde på panden. Vær sikker på at farsen har sat sig, før frikadellerne vendes på panden, ellers kan man risikere, at frikadellerne falder fra hinanden. Læg frikadellerne på fedtsugende papir inden de serveres varme, lune eller kolde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)