Tunfrikadeller med løg…

27 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker tun, men nogle gange bliver det lidt ensformigt kun at spise tunsalat, tun med mayonnaise på ristet brød og tunmousse. Også selvom det bestemt smager godt. Og så kan man i stedet lave en portion lækre tunfrikadeller, som ikke bare er en skøn og lidt utraditionel måde at spise tun på, men også er både sund og særdeles budgetvenlig aftensmad. Og skal det ikke være aftensmad, så kan tunfrikadellerne også bruges som appetizer/snack, evt. serveret med en lækker, krydret dip.

>> Se også min opskrift på lækre og nemme tun- og torskerognsfrikadeller lige her. 

De fleste, der ikke bryder sig så meget om fisk, kan faktisk lide tun. Men skal man stadig ligesom “tage tilløb”, så er dette her så afgjort en blidere vej at gå. De sprødstegte tundeller med masser af løg og hvidløg smager stort set ikke af fisk, og når de først er stegt sprøde på panden, er de en skøn lille mundfuld. Jeg kunne også forestille mig, at de eksempelvis kan være lidt nemmere at få i mindre børn, der måske ikke altid lige bryder sig om fisk, men ofte godt kan lide tun og fiskefrikadeller.

Tunfrikadellerne kan varieres i det uendelige og tilsættes et væld af smagsgivere, fx chili, koriander eller timian. Det smager også godt at tilsætte et bundt friskhakkede krydderurter til farsen, fx dild, purløg, persille eller ramsløg.

Bryder man sig ikke om varm tun, og det er der jo trods alt en del mennesker, der ikke gør, så smager tunfrikadellerne mindst lige så godt, når de er kolde. Server dem med en lækker blandet salat, pastasalat eller kartoffelsalat, lidt citron og evt. en kold creme fraiche dressing, og nyd den nemme aftensmad. Tunfrikadellerne er for øvrigt også et hit som fyld i hjemmelavede pitabrød med masser af salat, tomater, agurk, majs, ærter og en god dressing på toppen.

4.15 fra 7 stemmer

Tunfrikadeller

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 2 ds tun i vand/olie (afdryppet)
  • 1 æg
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 25 gr rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Kom tun i en skål og findel den med en gaffel.
  • Tilsæt æg, creme fraiche, løg, hvidløg, rasp, citronsaft, salt og peber og rør det hele sammen til en fast fars.
  • Lad farsen hvile på køl i ca 15 minutter.
  • Varm en blanding af smør og olie op på en stegepande.
  • Form tunfarsen til 12 frikadeller og steg dem brune og sprøde på panden. Vær sikker på at farsen har sat sig, før frikadellerne vendes på panden, ellers kan de falde fra hinanden.
  • Server frikadellerne varme, lune eller kolde.
I stedet for rasp kan man bruge hvedemel, havregryn eller lignende som bindemiddel i frikadellerne. Creme fraiche kan erstattes af lidt mælk eller en sjat vand. 
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stina
9 år siden

Hejsa

Jeg er stor fan af din side og printer tit dine opskrifter ud. Jeg er også stor tilhænger af smileys, men når jeg printer dine opskrifter ud, så fylder hver smiley en side. Uanset hvordan jeg forsøger at printe…

Jeg ved ikke, om du allerede er blevet gjort opmærksom på det – men nu er det sagt 🙂

Stina

Malou Klidmoster
9 år siden

Mums -det er bare et hit! Jeg har ellers altid hadet varm tun (eller måske nærmere lugten). Men som frikadeller er det godt nok en anden sag. Prøv også at rulle ‘farsen’ til små kugler og bag med på en pizza 😉

Kristine
9 år siden

Wooooow en lækkerbisken! DEN MÅ JEG PRØVE, for jeg vil vædde med, at gemalen min også vil elske dem, da han er en sucker for tun 😉

mette
9 år siden

Vi testede dem i aften – det var super godt. Vi var begge to meget positive overrasket. Nu kommer resten med på madpakken i morgen, det glæder jeg mig til 🙂

Maj-Britt
8 år siden

Uhm, de ser lækre ud.

Tror du jeg kan stege dem i ovnen fremfor panden? 🙂

Niels Christiansen
5 år siden

Det er helt sikkert at jeg skal prøve at lave dem i morgen. Glæder mig allerede. Der købt ind til det.

Niels Christiansen
5 år siden

I fik ret. Hold da op, de er bare lækre. Konen min blev noget overrasket. De skal laves igen, det er helt sikkert. TAK for det.

Bente Vind
5 år siden

Uhhm det lyder lækkert. Hvor mange gram tun er der i dåserne? Hvilken fedtprocent skal creme fraichen have? Vh Bente

Fatima
5 år siden

Hejsa. Tak for dine gode opskrifter! 🙂 Kan man bruge andet end rasp?

Robert
2 år siden

Hvad servere man til tun-frikadeller?
Ris, pasta eller små/nye kartofler
sovs må næsten blive hollandaise (evt med et strejf af citron

Lars
2 år siden

4 stars
Fremragende opskrift. Smuldrer nemt, så jeg justerede med lidt mere væde og rasp. Vi fik dem i naanbrød med rucola, tomat, advocado, forårsløg, tahindressing og sesam. Smagte fremragende, både varme ogkolde dagen efter. Tunsmagen er meget neutral, er ikke selv tilhænger af varm tun, men det virkede helt fin her. Opskriften er kommet med i min samling af ynglinge….

kirsten jensen
1 år siden

Hej. Du skriver det både kan være tun i olie og tun i vand. Hvilken bruger du eller andre for der må da være en forskel 🙂 Skal lave dem til gæster lørdag….

kirsten jensen
1 år siden

Tak for hurtigt svar. Jeg prøver halv af hver, så må vi se. Kan jo lige melde tilbage 🙂

kirsten jensen
1 år siden

Jeg gik slavisk frem med halv tun i olie/halv tun i vand. Smagen var fantastisk, men de var altså noget porøse i det, så næste gang vil jeg bruge lidt mere æg end angivet 🙂 Men gæsterne var vilde med dem og opskriften er givet videre…. Kh

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)