Jeg ved godt, at det ikke ligefrem er sæson for æbler eller æbletærter, men gør alligevel Jer selv den tjeneste, og bag denne her fantastiske kage, lige så snart I kan få lejlighed til det – eller lad være med at vente på en lejlighed, bare bag den og nyd den! Jeg siger Jer, det er den bedste kage, jeg længe har fået og så var den oven i købet ekstrem nem at lave og indeholder ikke specielt mange ingredienser. Ideen til kagen fik jeg inde hos Pilles Univers, men jeg endte godt nok med at ændre en del i indholdet og udseendet undervejs.

Grunden til, at jeg bagte kagen var faktisk, i første omgang, at vi havde kærestens mor og hendes kæreste nede og spise aftensmad, og så skulle vi jo have lidt til kaffen, men den bliver bagt snarest muligt igen, med eller uden lejlighed og gæster.

Kagen er bagt med marcipan, så selve bunden minder egentlig mest om en rigtig blød og svampet mazarinkage, men til forskel fra en mazarinkage, er der ikke smør i dejen – faktisk er der overhovedet ikke fedtstof i kagen, men til gengæld er der så meget marcipan, at den ikke på nogen måde kan blive tør. Desuden tilfører æblestykkerne på toppen jo også lidt fugt.

Vil man meget gerne bruge sæsonen frugt, så forestiller jeg mig, at man skal prøve at bage den med rabarber, som så småt titter frem i haverne nu – jeg tror, at syren fra rabarberne vil passe perfekt sammen med den søde kage. Jeg valgte at drysse kanelsukker, grofthakkede mandler og lidt perlesukker øverst på kagen, inden jeg satte den i ovnen, men man kan sagtens nøjes med kanelsukkeret alene. Dog vil jeg nok undlade kanelsukkeret, når jeg bager kagen med rabarber på et tidspunkt.

Æbletærte med kanel og marcipan.

6-8 pers.

250 gr marcipan, plukket i mindre stykker

150 gr lyst rørsukker

2 store æg

100 gr hvedemel

1/2 tsk vanillepulver

Topping.

2 æbler, skrællede og skåret i tynde både

3 tsk lyst rørsukker

1 tsk stødt kanel

15 mandler, grofthakkede

2-3 tsk perlesukker

Kom marcipan, sukker og æg i en skål og ælt det godt sammen med fingrene. Når massen er blød og ensartet tilsættes mel og vanillepulver. Alternativt kan dejen røres på en køkkenmaskine, og mel og vanillepulver tilsættes til sidst. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og placer evt. et stykke bagepapir i bunden. Fordel dejen i formen og placer æblebådene i en cirkel. Pres bådene let ned i dejen. Rørsukker og kanel blandes til kanelsukker og fordeles ovenpå kagen. Til sidst drysses med hakkede mandler og perlesukker. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 minutter, til kagen er gylden og gennembagt. Server den lune kage med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)