Ok, det er muligvis ikke den mest autentiske pizza, jeg nogensinde har lavet, men det er i hvert fald en af de mere kreative. Og hvis man ellers kan abstrahere fra navnet, så smager den glimrende til aftensmad og er både god og mættende 🙂

Jeg havde en dåse lækre, økologiske Baked beans og da jeg samtidig havde en rulle færdiglavet pizzadej i køleskabet, var der ikke langt fra tanke til handling. Ud fra devisen –  “når baked beans, pølse og spejlæg smager godt til toastbrød, hvorfor skulle det så ikke smage godt på en pizzabund?” gik jeg i gang. Dåserne med bønner blev fordelt på pizzabunden sammen med lidt ekstra tomatsauce. Et jævnt lag revet ost blev drysset over bønnerne og herefter fordelte jeg chorizopølse i skiver. Endelig slog jeg 4 æg forsigtigt ud på toppen, inden hele herligheden kom i ovnen. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at kæresten var lettere skeptisk på daværende tidspunkt 🙂

Han kom dog til at pakke sin skepsis sammen, da han så det færdige resultat 15 minutter senere, for sikke en fin pizza der var kommet ud af det. Og som den store baked beans fan han er, tog han godt for sig af retterne og erklærede sig fuldt ud tilfreds. Jeg mener endog at kunne erindre, at der blev råbt på ekstra nummer, men det var godt nok også en lækker og fyldig pizza 😉

Kombinationen af pizzabund og baked beans er måske utraditionel, men kan sagtens lade sig gøre, og jeg bilder mig ind, at de mange bønner er med til at gøre pizzaen til et lidt “sundere” måltid. I hvert fald sætter bønnerne en naturlig begrænsning for, hvor meget man kan spise, for de mætter jo godt 🙂 Dog snittede kæresten også lidt grønt til pizzaen, men det får vi stort set altid – for bønner eller ej, så kan vi begge to godt lide, at der kommer lidt friskt, grønt knas ovenpå pizzaen.

 

 

Udover chorizo pølse kunne jeg også forestille mig, at man kan lægge cocktailpølser eller bacon ovenpå pizzaen, mængden af fyld og spejlæg bestemmer man jo selv. Desuden tror jeg, at en pizza fyldt med baked beans, pølser, bacon og spejlæg ville være et hit og, under alle omstændigheder, et anderledes indslag på et brunchbord.

“Morgenmadspizza” med baked beans, pølse og spejlæg.

2-3 pers.

1 rulle færdiglavet pizzadej

1 ds baked beans

2-3 spsk. tomatsauce

150 gr revet ost

chorizo pølse i skiver, cocktailpølser eller bacon i tynde skiver

4 æg

Rul pizzadejen ud på et bord og fordel baked beans, tomatsauce, revet ost og chorizoskiver på pizzaen. Slå forsigtigt de fire æg ud øverst på pizza’en, så der dannes 4 rå spejlæg. Bag pizzaen ved 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gylden og smeltet og æggene er stivnet. Server straks, evt med salat, agurk, løgringe og tomat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)