For de af Jer der har fulgt bloggen og mig igennem årene, kan det vist ikke komme som nogen overraskelse, at jeg er en sucker for kold iste på varme sommerdage. Allerhelst hjemmelavet iste, fordi det ikke er nær så sødt og syntetisk, som de færdiglavede man kan købe – faktisk putter jeg ret ofte ikke engang sukker i den færdigblandede iste, simpelthen fordi jeg synes det virker som en bedre tørstslukker uden, men det kan man jo gøre som man lyster.

Tidligere har jeg blandt andet eksperimenteret med iste med hyldeblomst og citron og iste med fersken og mynte. I går lavede jeg så en variant med grøn te, mynteblade og lime. En rigtig sommerlig og læskende drik, der nok skal få bugt med de tørre halse her i varmen. Mynte kan faktisk godt undværes, men det giver en fin smag til teen, og i og med at vi passer mine forældres hus imens de er på ferie, og min mors mynte har godt af at blive brugt (mynte vokser værre end ukrudt) kom jeg en generøs mængde i teen.

Teen jeg brugte, er den grønne te med citron fra Fredsted – jeg har tidligere omtalt den her på bloggen, og den fungerer rigtig godt sammen med mynte og lime. Har man en anden grøn te, kan man jo bare bruge den og bryder man sig slet ikke om grøn te, ja så laver man jo bare sin iste på sort eller hvid te i stedet for. Jeg har som nævnt ikke sødet teen, men synes man der mangler lidt sødt, så smag til med sukker/rørsukker, rørsukkersirup eller lidt honning inden serveringen.

 

 

Portionen giver ca. 1 liter færdigblandet iste og den kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, men mon ikke den er blevet drukket, inden der er gået så lang tid?

Grøn iste med mynte og lime.

Ca. 1 liter.

1 liter friskbrygget, grøn te

2-3 stængler frisk mynte

1 øko lime frugt skåret i tynde skiver – citron kan også bruges

evt. sukker/sirup/honning til at søde med

Kom mynte og limeskiver i en kande og hæld den friskbryggede te over. Lad teen blive kold, inden den sættes i køleskabet og trækker 4-5 timer. Smag evt. teen til med lidt sødt. Server isteen i høje glas med sugerør, isterninger, limeskiver og evt. lidt frisk mynte til pynt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)