Her er en rigtig sommerudgave (når nu det står ned i stænger udenfor) af den almindelige havregrød – toppet op med banan, danske jordbær, kokosflager og hakkede mandler og dryppet med lidt ahorn sirup. Det er måske lidt luksusagtigt at lave til hverdag, men jeg lover at kan man lide havregrød, så er det her morgenmad så englene synger, og jeg ville i hvert fald ikke have noget imod, at få serveret sådan en omgang her en lørdag eller søndag morgen. Som en ekstra bonus kan jeg lige nævne, at man er mæt i meget lang tid, efter man har sat sådan en skålfuld til livs 🙂

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi – og især nok Morten – rigtig godt kan lide havregrød til morgenmad, men den må godt være lidt mere spændende end den “vanlige” med sukkerdrys og smørklat. Efter vores mange turer til New York, har vi for alvor fået øjnene op for de mange forskellige måder, man kan servere havregrød på, idet stort set samtlige diners og restauranter serverer havregrød om morgenen og det var da også med inspiration “from over there” at jeg lavede denne her omgang til os i dag.

 

 

En decideret opskrift er der vel næsten ikke, for det er jo bare at bruge sin fantasi og det man nu kan lide, eller har liggende i frugtskålen og skabene. Havregrøden er kogt på helt almindelig vis, men jeg tilsatte lidt vanillepulver og væden til grynene bestod desuden af halvt mælk og halvt vand, men man koger jo bare grøden, som man bedst kan lide den.

Til toppingen havde vi nogle bananer i frugtskålen, som jeg skar i skiver. Vi havde desuden en bakke lækre, danske jordbær, så nogle af dem blev skåret i kvarte og lagt ovenpå grøden, men det kunne lige så godt have været hindbær, blåbær eller noget helt tredje. I skabet havde vi kokosflager og mandler, som blev grofthakkede og drysset ovenpå frugten. Til sidst dryppede jeg god ahornsirup på toppen og så fik hele anretningen lige lidt mynte fra haven øverst.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)