Lækker, kold lemonade – lavet på friskpressede citroner og serveret i et glas med sugerør og masser af isterninger – det er da bare livet på en varm sommerdag. Og efter at have tilbragt en times tid på en drømmeseng i haven, må jeg da også indrømme, at jeg i den grad trængte til at blive kølet ned. Jeg drikker normalt rå mængder lemonade, når vi er i USA om sommeren. Og når vi er der ovre på alle mulige andre tider af året i øvrigt. Men selvom det smager skønt og ikke er spor svært at lave, så er det ligesom det aldrig rigtigt er blevet et hit i Danmark – i hvert fald slet ikke på højde med eksempelvis rabarber eller hyldeblomstsaft.

Lemonade består i al sin enkelthed af 3 ingredienser. Citroner, sukker og vand. Lige dele vand og sukker koges sammen til sukkeret smelter og det bliver til en sukkersirup. Herefter skal siruppen afkøles.

Ved servering blandes friskpresset citronsaft med koldt vand, og der smages til med sirup, til lemonaden er sød nok. Man kan blande en stor portion lemonade og have den stående i flasker i køleskabet, hvor det kan holde sig i et par dage, men jeg er nu mere tilhænger af at presse citronerne og blande saften med vand og sirup, efterhånden som det skal bruges. På den måde forlænger man holdbarheden på lemonaden væsentligt, idet siruppen kan holde minimum 2 uger på køl, hvis den opbevares i en lille flaske eller i et glas med låg.

Det er svært at komme med deciderede mål til en opskrift på lemonade, for smag og behag kan jo ikke diskuteres og nogle vil have den syrlig og andre mere sød. Som udgangspunkt bruger jeg saften af 1 stor citron til omkring 1 liter vand og smager derefter til med sukkersirup, det giver en sød-syrlig og læskende lemonade, men det nemmeste er at prøve sig frem, så man finder sit helt eget optimale blandingsforhold.

Nyd lemonaden på en varm sommerdag i et stort glas med masser af isterninger og et sugerør. Når man har lavet almindelig lemonade et par gange, kan det også være lækkert at variere det lidt, fx ved at lave lyserød lemonade på pink grape i stedet for.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)