Æblekager og pærekager hører bare efteråret til. Og er man så heldig, at have æble- eller pæretræer i haven, så er det jo bare endnu mere oplagt, at man bruger de lækre frugter til skønne kager og desserter.

Se også – Bagte pærer med honning I Pærekage med makroner I Pære Belle Helene kage

Denne her pærekage er dog lavet på henkogte pærer fra dåse, for vi har ikke pæretræer i haven. Men det er nu ikke fordi, at henkogte pærer er svære at lave. Frugterne skal blot skrælles, halveres og koges forsigtigt i en gryde med vand og sukker i ca 5 minutter, indtil de er møre. Og når først pærerne er lavet og hældt på glas, så har de en lang holdbarhed. Perfekte til desserter og kager.

Nem opskrift på pærekage.

Selve pærekagen er utrolig nem at lave. Faktisk tager det ikke meget mere end 10 minutter at røre ingredienserne til dejen sammen. Og den smager allerbedst, når den serveres lun. Så hvis man føler for det, så kan man jo lave pærekagen, imens gæsterne sidder og slår mave ovenpå middagen. Og så er der lun pærekage med is, creme fraiche eller flødeskum til dessert eller aftenskaffe.

Tip! Se også tips til variationer af pærekage under opskriften. 

Pærekage
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Pærekage

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gr smeltet smør
  • dl mælk
  • 225 gr hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 ds henkogte pærer (ca 12 stk halve pærer)
  • evt. perlesukker og mandelflager til pynt

Fremgangsmåde

  • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt det smeltede smør til æggesnapsen.
  • Sigt bagepulver og hvedemel sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken.
  • Smør en form (ca 22 cm i diameter) grundigt med smør eller lignende eller for den med bagepapir.
  • Hæld saften fra de halve pærer og lad dem afdryppe. Placer herefter pærerne i formen med snitfladen nedad.
  • Fordel dejen ovenpå pærerne og drys evt. med lidt perlesukker og mandelflager.
  • Bag pærekagen ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 30-35 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. 
  • Lad kagen afkøle lidt og server den lun med flødeskum, is eller creme fraiche.
  • Kagen er bedst, når den er relativt nybagt, men bliver der rester, kan de godt holde sig til dagen efter. Kagen kan desuden fryses.

Lækre variationer af pærekagen.

Der er ingen tvivl om, at denne her kage smager helt fantastisk med pærer. Men jeg er også helt sikker på, at den vil være god med ferskner. Enten godt modne, friske ferskener eller ferskener fra dåse. Og evt. med hindbær på toppen, så det bliver til en peach melba tærte.

Jeg kunne også forestille mig, at man kunne røre forskellige andre slags frugt eller bær i dejen. Fx skrællede æbler i tern, kirsebær, blommer eller abrikoser i både osv osv.

Jeg valgte at drysse tærten med lidt perlesukker og mandelflager, inden den kom i ovnen. Men her kan man jo også variere og bruge eksempelvis kanelsukker, mandelsplitter eller hasselnøddeflager. Smagskombinationerne har jo også lidt at gøre med, hvilken slags frugt eller bær, der bruges i tærten.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)