Her kommer, som lovet opskriften på den pæretærte som vi fik til dessert/aftenkaffe i går aftes, da det var Sankt Hans aften. Det er jo ikke fordi der er overvældende meget smag i pærer, så for at få lidt smæk på smagen tilsatte jeg kornene fra en stang vanille og lidt citronsaft til dejen. Desuden brugte jeg lys rørsukker, som jo også giver en lidt mere speciel smag end almindeligt sukker.

Kagen er utrolig nem at lave. Faktisk tager det ikke meget mere end omkring 10 minutter at røre ingredienserne til dejen sammen, hvilket er meget heldigt, for den smager bedst lun og så kan man jo passende lige lave den, imens gæsterne sidder og slår mave ovenpå middagen.

Jeg brugte, i sagens natur, en dåse henkogte pærer til at lave denne her pæretærte, men jeg tror også, at den ville være god med ferskner fra dåse. Evt. pyntet med lidt friske hindbær på toppen, så det ville blive til en peach melba tærte. Jeg kunne også forestille mig, at man kunne røre forskellige andre slags frugt eller bær i dejen, fx skrællede æbler i tern, kirsebær uden sten, blommer i både osv osv. Jeg valgte at drysse tærten med lidt perlesukker, inden den kom i ovnen, men her kan man jo også variere og bruge eksempelvis kanelsukker, mandelsplitter eller hasselnøddeflager. Igen har det jo også lidt at gøre med, hvilken slags frugt der bruges i tærten.

 

 

Tærten smager som sagt rigtig godt, når den er friskbagt og lun, men skulle der blive et enkelt stykke tilovers til dagen efter, så smager det absolut heller ikke ringe. Server tærten med koldt flødeskum, vanilleis eller creme fraiche, evt. rørt med lidt vanille.

Pæretærte.

6-8 pers.

3 æg

150 gr lyst rørsukker

1 vanillestang

100 gr smeltet smør + lidt ekstra til formen

1,5 dl mælk

225 gr hvedemel

1,5 tsk bagepulver

2 ds henkogte pærer (omkring 12 stk halve pærer)

Smelt smørret og stil det til side. Skrab kornene ud af vanillestangen og mas dem ud i 1 spsk af sukkeret, så kornene skilles ad. Rør sukker, vanillesukker og æg til en luftig æggesnaps. Tilsæt det smeltede smør. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen skiftevis med mælken. Smør en tærteform med lidt smør. Læg de halve pærer i formen med snitfladen nedad. Fordel dejen ovenpå pærerne og drys evt. med lidt perlesukker. Bag tærten ved 175 grader i 30-40 minutter, til tærten er gylden og gennembagt. Lad tærten afkøle lidt og server den lun med flødeskum, vanilleis eller creme fraiche.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)