Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Teboller med kardemomme…

0 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Vi passer jo, som tidligere nævnt, hus og hund for mine forældre for tiden. I dag er kæresten til fødselsdag hos sin nevø i København, og jeg blev så hjemme, for at den lille hund ikke skulle være alene hele dagen. Han kan selvfølgelig sagtens være alene i nogle timer, men vi skulle være til fødselsdag til frokosttid, hvorefter der var kaffe og til slut lidt let aftensmad og når man medregner køreturen fra Vejle til København ville det betyde, at hunden skulle være alene i noget der ligner 13-14 timer, og det vil jeg simpelthen ikke byde ham. Der må være en grænse. Heldigvis skal vi være sammen med kærestens familie igen i næste weekend, hvor vi alle sammen skal til sommerfest hos hans onkel og tante, så der kan jeg få indhente lidt af det forsømte fra denne her weekend.

I dag har jeg derfor slappet 100 % af og hygget mig. Vejret har egentlig været overraskende godt – det har godt nok været overskyet, men temperaturen har ligget på behagelige 18-19 grader, og jeg har siddet i mine forældres udestue og drukket te, læst bøger og nydt det. Lige indtil der kom en ordentlig regnbyge akkompagneret af lidt torden og lynild 😉 Sådan en regnbyge, hvor det pludselig begynder at blæse op, imens det bliver så mørkt, at man skulle tro, det var ved at være aften. Sekundet efter dundrede regnen løs på glastaget og himmel og jord stod i ét. Og så var det jo, at det pludselig blev rigtigt bagevejr og jeg fik lyst til lune boller med smør, ost og marmelade til min te.

 

 

Da jeg jo som sagt ikke havde nogle planer overhovedet i dag, kunne jeg jo godt ofre et kvarter på at ælte en lækker bolledej sammen, og da dejen var æltet, formet og bagt var der skønne, bløde, luftige og fnuglette boller til teen. Lækkert. Dejen var ret enkel, helt uden frø eller kerner og blev stort set lavet på slump. Der kom både smør og lidt fløde i dejen, og jeg tror at det har været med til at gøre dem så lækre og bløde, men sådan noget skal altså til engang imellem – så kan vi spise rugbrød igen i morgen 🙂

Teboller med kardemomme.

10-12 stk.

75 gr smør

1 dl fløde

1,5 dl vand

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1/2 tsk stødt kardemomme

1 æg

ca. 500 gr hvedemel

Smelt smørret og hæld fløde og vand i det smeltede smør. Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker, kardemomme og ægget. Rør godt rundt. Til sidst tilsættes melet og dejen æltes godt igennem til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Form dejen til 10-12 fine, glatte boller og lad dem efterhæve omkring 30 minutter på en tildækket bageplade. Bag bollerne ved 200 grader i omkring 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne køle lidt af på ovnristen, inden de flækkes og smørres med smør eller ost og marmelade.

Jeg spiste 3 boller til min aftensmad. Èn med spegepølse, én med brie og én med saga ost. Jeg regner egentlig ikke med, at kæresten er sulten, når han kommer hjem, men hvis han er, kan han jo også få en bolle. Ellers er jeg faktisk ved at koge lidt sukker og vand sammen til rørsukker-sirup i en lille gryde. Jeg tror nemlig vi skal have os et par lørdag-aftens mojitos, når han engang dukker op, og det er altså noget nemmere at lave mojitos ved at koge rørsukkeret til sirup, fremfor at knuse det med en morter og derefter vente på, at sukkerkrystallerne opløses i rom og dansk vand.

Jeg regner med at blogge om de færdige mojitos i morgen, for på trods af at det er en af mine yndlingsdrinks, så har jeg vist aldrig fået dem omtalt her på bloggen. Kan I have en rigtig dejlig lørdag alle sammen.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer