Da jeg var lille, betød Sankt Hans aften starten på sommeren. I hvert fald for mig. Det var ligesom startskuddet på 7 ugers frihed og sommerferie med lange aftener og en helt tom skoletaske, der lå gemt og glemt på bunden af skabet. Faktisk kan jeg huske adskillige gange, hvor vi ligefrem fik sommerferie d. 23. juni og det har nok ikke gjort glæden ved Sankt Hans mindre. Det var først da jeg blev lidt ældre, at jeg fandt ud af, at Sankt Hans faktisk er der hvor det hele vender og lyset igen aftager, men det kan jeg altså ikke tage mig af. Med Sankt Hans begynder sommeren for alvor !

Vores Sankt Hans blev fejret med maner sammen med min mors familie. Jeg tror efterhånden, vi har fejret Sankt Hans aften sammen i noget der ligner 15 år, så på en måde har jeg jo fejret Sankt Hans sammen med mine forældre i hele mit liv. Det varierer lidt, hvad vi laver fra år til år – i mange år var vi hos min onkel, hvor vi lavede bål på stranden og grillede pølser og snobrød. Så har vi nogle gange været til offentlige Sankt Hans bål rundt omkring ved strandende her i Vejle og i år var vi så endt her hos os.

Vi havde en bunke haveaffald, som vi gerne ville af med og det er jo lidt nemmere bare at sætte en tændstik til det hele, i stedet for at skulle læsse det på en trailer og køre det væk, så det var jo oplagt at kalde bunken for et Sankt Hans bål 🙂

Der kom jo nogle pæne regnbyger i går formiddags og eftermiddags og jeg havde egentlig også indstillet mig på, at vi skulle sidde indenfor og bare nøjes med at gå ned til bålet, når det skulle tændes, men på magisk vis fik vi den sidste, kraftige regnbyge klokken 15.30 og selvom der gik nogle store, grå skyer forbi solen engang i mellem, så holdt det faktisk tørt resten af aftenen og vi kunne sidde udenfor på terrassen – altså hvor heldig har man lov at være?

Menuen var helt enkel og uden for meget arbejde. Min moster havde lavet en ordentlig portion kartoffelsalat med sennep og radiser, min mor kom med en hel masse forskellige slags pølser fra slagteren og jeg bagte et focaccia med rosmarin og havsalt og sørgede for kage til kaffen. Imens vi ventede (meget tålmodigt 😉 ) på at grillkulene skulle blive varme, fik vi lidt nachos, som min mor havde taget med og nogle saltmandler og en flammkuchen, som jeg havde bagt.

 

 

Efter maden nød vi solnedgangen over søen, som var fuld af svømmefugle, der kom sejlende med deres små ællinger på rad og række. Til at skylle solnedgangen ned med, fik vi også kaffe og te samt en lun pæretærte med creme fraiche. Tærten kommer senere i et indlæg for sig selv. Da solen var gået ned, var det tid til at få gang i bålet. Det lykkedes, efter ofringen af en stor papkasse, men så skal den jo heller ikke køres væk 😉 Og da først bålet var kommet i gang, brændte det lystigt, indtil de sidste gik hjem ved 00:30 tiden.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)