Indrømmet, det er ikke alle, der er lige vilde med grøn te eller mynte te. Og når så de to ting oven i købet kombineres, så skal der nok være endnu flere, der betakker sig, men jeg synes altså mynte te er helt fantastisk. Det er velsmagende og læskende og kan nydes både varmt og koldt som en iste. I øvrigt har jeg engang læst mig til, at myntete skulle virke beroligende – om det passer, ved jeg ikke, men det kan vel aldrig skade, hvis man vel at mærke kan lide myntete 🙂

Jeg har ikke tidligere prøvet Kusmi’s grønne te med mynte og da Kusmi ikke er den billigste te at få fingre i, gør jeg indimellem det, at jeg køber en lille bitte dåse eller et enkelt tebrev, hvis jeg kan få det. På den måde kan jeg afprøve teen til rimelige penge og der er ikke så meget tabt, hvis det viser sig, at teen ikke falder i min smag. De små dåser koster 35 kr i de fleste af de butikker, hvor jeg har spottet dem og så er de jo en lille smule søde at se på. Denne her købte jeg for øvrigt i gårdbutikken på Hopballe Mølle, hvor de ofte også fører Kusmi te i breve til 5 kr. stk, hvilket jo er en endnu billigere måde at teste teen på.

Heldigvis viste teen sig at være helt genial, i hvert fald til mine smagsløg og jeg kan nu overveje at købe en større dåse, men først når jeg endnu engang har fået tyndet lidt ud på hylderne, for efter mine te indkøb i Middelfart i lørdags, er stort set alle dåserne endnu engang fyldte. Havde godt nok aldrig troet, at jeg skulle sætte mig selv på restriktioner mht. te, men jeg har simpelthen så mange slags efterhånden og selvom jeg drikker rigtig meget te, så er der jo ingen grund til at købe lækre varianter, som så står og bliver for gamle og mister smag og duft.

Som til de fleste andre grønne teer, koges vandet i kedlen og afkøles herefter i ca 3 minutters tid, til temperaturen er på omkring 80 grader. Grøn te kan nemt blive bittetr, hvis det brygges på spilkogende vand. Hæld det varme vand på tebladene og lad hele herligheden trække i 4-5 minutter. Nyd varm eller kold med isterninger, friske mynteblade og citronskiver.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)