Så er sommervarmen kommet tilbage igen og der grilles til den store guldmedalje. Jeg har egentlig ikke noget imod at grille pølser og lave helt almindelige, ristede hotdogs, men nogle gange skal der altså lidt variation til. Således fandt jeg sidste år på disse hotdogs, serveret med grillede, krydrede oksekødsspyd og coleslaw, men af en eller anden grund fik jeg dem aldrig lagt på bloggen. Det blev der rådet bod på forleden dag, da vi lavede dem igen og nu har de så fået deres helt eget indlæg, hvilket jeg synes de fortjener, for de smager faktisk ret så godt og så er det jo en lidt anderledes måde at få hotdogs på.

Når man skal grille hakket oksekød er det vigtigt, at man sørger for at bruge en oksefars med lidt fedt i. Det bliver simpelthen for tørt, hvis man bruger den helt magre, så jeg bruger gerne en fars med en fedtprocent på 7-12 % Farsen røres godt med salt, peber og krydderier, inden den formes til pølser. Et lille træspyd stikkes i enden af hver pølse, brug gerne et let, fladt spyd, da farsen nemmere kan hænge ved de flade, fremfor de helt runde spyd. Klem farsen godt sammen, så den hænger fast og grill så spyddene. Hvis man ikke har spyd, kan det godt lade sig gøre at lave og grille farspølserne uden, det er bare så nemt, når de skal vendes og så hjælper spyd med at stabilisere det hele.

Spyddene blev trukket ud af de færdiggrillede pølser, inden de kom i hjemmelavede hotdogbrød smurt med honning dijon sennep. Ovenpå blev der fordelt en pæn portion coleslaw og så var der ellers serveret. Et alternativ til coleslaw kunne være “a la en helt almindelig hotdog”, nemlig med ketchup og sennep, ristede og rå løg samt lidt syltede agurkeskiver eller pickles. Og endnu en variant kunne være “a la burger”, med salatblade og en god dressing i bunden samt tomatskiver, agurkeskiver, løgringe og pickles på toppen.

Grillede krydderhotdogs med coleslaw og oksekød.

4 stk.

450-500 gr hakket oksekød

krydderier efter smag, jeg brugte 1/2 tsk chilipulver og 1 tsk spidskommen

salt og peber

4 flade træspyd

Rør kødet med krydderier, salt og peber og form det til 4 boller. Rul hver bolle ud til en pølse og stik et spyd i den ene ende. Klem farsen godt sammen om spyddet og grill dem 1-2 minutter på hver side. Husk farspølserne har 4 sider. Tag spyddene ud af pølserne og server pølserne med hotdogbrød smurt med honning dijon sennep eller sød, fransk sennep og coleslaw på toppen.

Coleslaw.

1/4 hvidkålshoved eller spidskål, skåret i ultratynde strimler

3-4 gulerødder, revne

Dressing.

4 spsk creme fraiche

2 spsk mayonnaise

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk honning dijon sennep eller sød, fransk sennep

1 tsk dijon sennep

1-2 spsk sukker

salt og peber

Rør ingredienserne til dressingen sammen og tilsæt kål og revne gulerødder. Lad salaten trække godt 30 minutter inden servering.

Note. Har man ingen honning dijon sennep, kan man i stedet tilsætte lidt ekstra dijon sennep og en skefuld honning. Sukkeret kan også erstattes af ekstra honning.

Jeg skal da lige love for, at det er blevet varmt igen. Mit “problem”, hvis jeg da må være så fræk at omtale det på den måde, med den danske sommer er, at den kommer i etaper. Det betyder, at vi måske har 1 uge eller 5 dage med varme og skønt sommervejr, hvis vi er heldige, hvorefter vi kan risikere, at det bliver køligt, overskyet og regnvejr i 14 dage. Herefter har vi måske igen 2-3 dage med varmt vejr, inden bøtten endnu engang vender og så fremdeles.

Vi når altså aldrig at blive ordenligt akklimatiseret og selvom jeg elsker sol og varme, så synes jeg godt nok, det kan være hårdt engang imellem. I går var jeg i hvert fald ved at blive helt dårlig, fordi jeg havde fået alt for meget tøj på og da jeg kom hjem fra arbejde, måtte jeg lige ligge på sengen i en halv times tid, inden jeg kom til mig selv igen. Heldigvis fik jeg det hurtigt bedre, så i går aftes grillede vi og nød at vi kunne tilbringe hele aftenen på terrassen, jeg med en bog og kæresten legede med Ipad’en, men i dag har jeg altså taget mine forholdsregler. Jeg har nemlig fri, så jeg sidder på terrassen iført sommertøj og spiser iskold vandmelon, iskolde kirsebær, iskolde ærter og drikker iskoldt vand samt iste – så skulle jeg vist lige kunne klare det – men om nogle dage render jeg garanteret rundt og småfryser, fordi kroppen har vænnet sig til +20 grader og solskin 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)