Den opmærksomme læser vil måske have opdaget, at jeg har en mere end almindelig svaghed for ristede, saltede eller krydrede mandler og nødder. Eller måske bare snacks og appetizers generelt. Der er da ikke noget hyggeligere, end at gå og nippe til et eller andet lækkert, imens man venter på at grillkullene skal blive varme og maden færdig.

I flere af de forskellige varianter indenfor krydrede nødder og mandler som jeg har lavet, har jeg leget med kombinationen mellem det søde og det salte, som jeg synes er helt formidabel. Således også i disse honningristede peanuts, som består af saltede peanuts vendt i rørsukker og honning og drysset med lidt kværnet havsalt til sidst. Og resultatet var altså ud over al forventning godt. Så godt, at man lige måtte lægge en dæmper på sig selv, for ikke at tømme skålen i store, grådige mundfulde.

Jeg startede med at smelte lidt smør og honning sammen i en gryde, tilsatte så sukker og peanuts og rørte godt rundt, inden hele herligheden blev væltet ud på en bageplade og kom i ovnen. Herefter startede så arbejdet med at skille de små, lækre og klistrede bidder fra hinanden igen – en disciplin som jeg kender til hudløshed, idet den til forveksling ligner den teknik der bruges, når man adskiller brændte mandler fra hinanden i december måned. Det skal gå hurtigt og det er bedst at bruge en gaffel i starten, men alligevel ender man med at bruge fingrene til sidst og brænde sig en lille smule, men det gør ikke noget, for resultatet er til fulde anstrengelserne værd.

 

 

Disse peanuts er som nævnt ikke krydret med andet end lidt salt, men ønsker man mere smag, kan man jo drysse lidt paprika, chili eller chipotle chili over nødderne sammen med saltet og vende det hele rundt, inden de kommes i en skål og serveres.

Honningristede peanuts.

175 gr ristede, saltede peanuts

1 spsk smør

1 spsk honning

1/2 dl sukker

havsalt

Smelt smør og honning i en gryde. Herefter tilsættes sukker og peanuts og det hele røres sammen til en klistret masse. Fordel massen på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til peanuts’ene er gyldne og karamelliserede. Rør rundt i dem et par gange undervejs. Tag peanuts’ene ud og skrab dem over på et nyt stykke bagepapir. Herefter skal det gå lidt hurtigt. Adskil peanuts’ene med en gaffel og brug derefter fingrene når de er afkølet let, så går det nemmere. Kværn lidt havsalt hen over de adskilte peanuts og rod lidt rundt i dem, så saltet fordeles. Opbevar de honningristede peanuts i en lufttæt beholder, indtil de skal spises.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)