Kirsebærsaft er faktisk kun noget, man bør lave, hvis man enten har et kæmpestort og fyldt kirsebærtræ i haven eller hvis man på anden vis har adgang til massevis af de lækre, rubinrøde bær. Der går nemlig en del bær til en portion saft. Til gengæld får man også belønningen i form af den lækreste røde kirsebærsaft, spækket med smagen af sommer og solmodne bær. Hvis man ikke har adgang til uanede mængder af kirsebær, men derimod er nødt til at købe sig til dem, så synes jeg klart, man skal nyde bærrene enten som de er – friske og lækre eller som en del af en kage eller dessert.

Jeg har faktisk ikke adgang til et kirsebærtræ, men det har Tommy, som havde været oppe og hænge i et moreltræ og taget bærrene med hjem til mig. Og derfor blev det alligevel til en portion kirsebærsaft, som jeg egentlig altid gerne har villet prøve at lave, men som det aldrig er blevet til.

Saften laves som alt mulig anden saft der koges på bær. De kommes i en gryde og koges til de brister og saften flyder ud. Herefter måles saften og tilsættes x gr sukker pr. liter, inden den koges op og hældes på skoldede og evt. atamonskyllede flasker og afkøles – that’s it! Jeg tilsatte dog lidt friskpresset citronsaft til kirsebærrene under kogningen, da kirsebær er ret søde og har godt af lidt syrligt modspil.

 

 

Saften blev fortyndet med koldt vand ca. 1:4 og nydt med masser af isterninger og sugerør. Det smager også godt at fortynde saften med danskvand og endelig kan man tilsætte lidt rom og lave en drink ud af det. Server evt. med ekstra citron i form af et par skiver i glasset.

Kirsebærsaft.

1 kg kirsebær

1,5 dl vand

300 gr sukker pr. liter saft

saften af 1/2 citron

Kom kirsebærrene i en gryde og hæld vandet ved. Bring bærrene i kog under langsom opvarmning og lad dem koge til bærrene brister og afgiver al saften. Mas evt. bærrene let med bagsiden af en grydeske under kogningen, så al saften kommer med ud. Hæld bærrene i en finmasket sigte eller gennem et klæde og si saften fra. Lad det afdryppe en times tid. Mål saften og tilsæt ca. 300 gr sukker pr. liter saft. Hæld saften og sukkeret i en gryde og tilsæt citronsaft. Kog saften op til sukkeret er opløst, hæld den på skoldede flasker. Saften kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger. Skal saften holde sig længere, skal flaskerne skylles i atamon. Alternativt kan man fryse saften i plastflasker, så holder den minimum 1 år. Husk at flaskerne ikke må fyldes helt op, da væsken udvider sig under indfrysningen.

Så er der kun et par dage, til kæresten og jeg sætter kursen mod Berlin på en lille mini sommerferie. Vores ferie er sådan lidt sjovt opdelt i år, idet vi startede med en uge i Torremolinos i starten af juni. Så har vi vores lille Berlinertur om et par dage og endelig skal vi jo til New York i slutningen af september. Så det bliver 3 adskilte ferier i stedet for én lang.

Vi har stadig ikke planlagt 100 %, hvad vi skal opleve i Berlin, så gode ideer modtages gerne. Det er mange år siden, jeg sidst har været der og kæresten har faktisk aldrig været der, så der er selvfølgelig nogle ting, man næsten SKAL se. Derudover har madnørden (undertegnede) selvfølgelig planer om en tur i Kadewe og Rittersport butikken står også ret højt på min liste, men ellers regner jeg med, at vi tager oplevelserne, som de kommer.

Vi skal selv køre derned, men når først vi når Berlin, regner jeg med, at vi lader bilen stå på hotellet (der er gratis p-plads med i prisen) og køber et kombineret kort til U-Bahn og busser. Erfaringen siger mig, at det altid er noget nemmere at komme rundt i storbyer med offentlig transport end med bil og så slipper vi også for at lede efter p-pladser og ikke mindst, betale for dem. Hotellet er en 4-stjernet basse på Kurfürstendamm med morgenmad, men ellers ved jeg faktisk ikke så meget om det. Andet end at det ligger lige ved siden af Kadewe, så mon vi kommer meget længere, når jeg først bliver lukket ind i deres madafdeling?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)