Kirsebærsaft – den lækreste sommersaft…

16 kommentarer
Drikke, Syltning
Gå direkte til opskriften

Kirsebærsaft er faktisk kun noget, man bør lave, hvis man enten har et kæmpestort og fyldt kirsebærtræ i haven eller hvis man på anden vis har adgang til massevis af de lækre, rubinrøde bær. Der går nemlig en del bær til en portion saft. Til gengæld får man også belønningen i form af den lækreste røde kirsebærsaft, spækket med smagen af sommer og solmodne bær. Hvis man ikke har adgang til uanede mængder af kirsebær, men derimod er nødt til at købe sig til dem, så synes jeg klart, man skal nyde bærrene enten som de er – friske og lækre eller som en del af en kage eller dessert.

Jeg har faktisk ikke adgang til et kirsebærtræ, men det har Tommy, som havde været oppe og hænge i et moreltræ og taget bærrene med hjem til mig. Og derfor blev det alligevel til en portion kirsebærsaft, som jeg egentlig altid gerne har villet prøve at lave, men som det aldrig er blevet til.

Saften laves som alt mulig anden saft der koges på bær. De kommes i en gryde og koges til de brister og saften flyder ud. Herefter måles saften og tilsættes x gr sukker pr. liter, inden den koges op og hældes på skoldede og evt. atamonskyllede flasker og afkøles – that’s it! Jeg tilsatte dog lidt friskpresset citronsaft til kirsebærrene under kogningen, da kirsebær er ret søde og har godt af lidt syrligt modspil.

 

 

Saften blev fortyndet med koldt vand ca. 1:4 og nydt med masser af isterninger og sugerør. Det smager også godt at fortynde saften med danskvand og endelig kan man tilsætte lidt rom og lave en drink ud af det. Server evt. med ekstra citron i form af et par skiver i glasset.

Kirsebærsaft.

1 kg kirsebær

1,5 dl vand

300 gr sukker pr. liter saft

saften af 1/2 citron

Kom kirsebærrene i en gryde og hæld vandet ved. Bring bærrene i kog under langsom opvarmning og lad dem koge til bærrene brister og afgiver al saften. Mas evt. bærrene let med bagsiden af en grydeske under kogningen, så al saften kommer med ud. Hæld bærrene i en finmasket sigte eller gennem et klæde og si saften fra. Lad det afdryppe en times tid. Mål saften og tilsæt ca. 300 gr sukker pr. liter saft. Hæld saften og sukkeret i en gryde og tilsæt citronsaft. Kog saften op til sukkeret er opløst, hæld den på skoldede flasker. Saften kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger. Skal saften holde sig længere, skal flaskerne skylles i atamon. Alternativt kan man fryse saften i plastflasker, så holder den minimum 1 år. Husk at flaskerne ikke må fyldes helt op, da væsken udvider sig under indfrysningen.

Så er der kun et par dage, til kæresten og jeg sætter kursen mod Berlin på en lille mini sommerferie. Vores ferie er sådan lidt sjovt opdelt i år, idet vi startede med en uge i Torremolinos i starten af juni. Så har vi vores lille Berlinertur om et par dage og endelig skal vi jo til New York i slutningen af september. Så det bliver 3 adskilte ferier i stedet for én lang.

Vi har stadig ikke planlagt 100 %, hvad vi skal opleve i Berlin, så gode ideer modtages gerne. Det er mange år siden, jeg sidst har været der og kæresten har faktisk aldrig været der, så der er selvfølgelig nogle ting, man næsten SKAL se. Derudover har madnørden (undertegnede) selvfølgelig planer om en tur i Kadewe og Rittersport butikken står også ret højt på min liste, men ellers regner jeg med, at vi tager oplevelserne, som de kommer.

Vi skal selv køre derned, men når først vi når Berlin, regner jeg med, at vi lader bilen stå på hotellet (der er gratis p-plads med i prisen) og køber et kombineret kort til U-Bahn og busser. Erfaringen siger mig, at det altid er noget nemmere at komme rundt i storbyer med offentlig transport end med bil og så slipper vi også for at lede efter p-pladser og ikke mindst, betale for dem. Hotellet er en 4-stjernet basse på Kurfürstendamm med morgenmad, men ellers ved jeg faktisk ikke så meget om det. Andet end at det ligger lige ved siden af Kadewe, så mon vi kommer meget længere, når jeg først bliver lukket ind i deres madafdeling?

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pia
9 år siden

Hey.. Næsten overfor jeres hotel, ligger Wittenberg platz (v. stationen) og der er nogle gange marked med oste, kager, grøntsager, sandwich osv osv.. Et lille bitte marked, men med gode oste og nogle gode bagte kartofler med fyld :-).

God tur 🙂

Steffen
9 år siden

Hej.
Tak for en god og flot madblog.
I skal helt klart prøve at få bord på unsicht-bar(dunkelrestauant http://www.unsicht-bar-berlin.de) Det er en kæmpe stor oplevelse og god mad til prisen. Ca 50 € for en 3 retters menu som næsten spises med fingerene. Ligger tæt på U-bahn Weinmeisterstr. Linie U8

Bianca
9 år siden

Nøjs det lyder ellers godt. Selvom jeg har været på rov hos min mors nabo vil jeg dog nok nyde bærrene på anden vis, for som du skriver så skal der jo en del til. 😉
Lyder rigtig dejligt med en tur til Berlin. Manden og jeg havde også snakket om det, men så kom vi til at tage på familietur til Kos istedet. 😉
Glæder mig til at læse om jeres tur. Mon ikke der kommer masser af inspiration som kan bruges når vi kommer afsted en dag 🙂
Håber ellers I nyder sommeren!
Knus

Bianca
9 år siden

JAH! Så skal jeg bare have din blog med mig når vi en dag smutter afsted 😉 Hehe. Ej ville være skønt med en god inspiration 🙂 Elsker at læse dine ferieeventyr. Du fortæller så fint.
Jeg har allerede guffet godt i kirsebær og nydt solen. Mums 🙂 Så må jeg se om ikke resten skal bruges til en god dessert en dag. De kommer nok i fryseren.
Fordej til honningkager – jamen det skal vi da! Det havde jeg da helt glemt. Går i sving lige så snart jeg kan. Skal nok give besked. Hvad med dig? Har du fået din igang?

Bianca
9 år siden

Selvom jeg ikke lige får skrevet til dine rejseindlæg bliver der helt sikkert læst med. Læser dog på mobilen og er ikke så hurtig til at få svaret på det lille bitte tastatur, så vupti er der nogle små hænder, der lige skal se hvad mor laver og så når jeg det bare ikke.
Nyder din fine beretning om Berlin. Er SÅ klar på at tage afsted. Så det er nok meget godt at hverdagen holder mig travlt beskæftiget 😉
Har du fået startet honningdejen op? Jeg brugte hård honning sidste år og det bliver hårdt at ælte, men smager super godt. Er ikke kommet igang endnu, men det er kommet på listen af gøremål 😉

Lone
9 år siden

hej – jeg har adgang til masser af sorte/sure kirsebær, så din opskrift på saft skal da prøves her i aften.
Har lige været fem dage i Berlin, og kan da anbefale værtshuset Klo i en sidegade til Ku’dam. Der er ret underholdende, hvis man ikke er for sart;)

Angrboda
8 år siden

Hej,

Vi er i vinter flyttet i eget hus og har et lille kirsebærtræ i haven. Har i dag plukket den første høst af kirsebær, ca 1200g. Tusind tak for denne opskrift. Den er hermed afprøvet og gav ca. en halv liter. Det var jo vanvittigt nemt! Jeg har allerede masser af ideer til variationer, selv om vi ikke engang har smagt den endnu. Den er lige blevet færdig og står og køler. 🙂

Jeg tænkte om du havde overvejet ved frysning at bruge isterningposer istedet for flasker?

Ulla Puck
3 år siden

Hej
Googlede mig frem til din side, da jeg har været til “pluk selv” arrangement på Frederiksdal Kirsebærvin og har en masse bær (og man kan jo ikke lave kirsebærvin af dem alle).
Saften er en god ide og især det med at fryse det i plastflasker.
Tak for ideen.
Kh Ulla

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)