Nogle gange får man bare lyst til pandekager. Man vil have pandekager her og nu og trangen forsvinder ikke, før man har bagt en ordentlig stabel og derefter spist den med masser af lækkert syltetøj til. Tro mig, jeg ved det, for jeg har haft den trang i over en uge nu og har forsøgt at ignorere den. Egentlig ved jeg ikke hvorfor jeg har ignoreret den så længe, men vi har ikke været så meget hjemme, så der var ikke rigtig noget oplagt tidspunkt, selvom pandekager jo ikke er det mest tidskrævende bagværk i verden.

Men i går aftes havde vi slet ingen planer og eftersom trangen til pandekager absolut ikke var blevet mindre, gik jeg resolut i køkkenet og bagte en ordentlig portion. Vi havde bare fået en lækker Cobb Salad til aftensmad, så der kunne sagtens blive plads til et par pandekager eller tre. Pandekagerne spiste vi med min mors lækre, hjemmelavede hindbærsyltetøj og jordbærsyltetøj med hyldeblomster, hvilket absolut ikke gjorde nydelsen mindre og da vi ikke kunne spise flere, lagde jeg et stykke stanniol over tallerknen med pandekagerne og smuttede op til mine forældre med resten, så de også kunne få et par pandekager, hvilket vist var ret populært.

Jeg bruger som regel nogenlunde samme opskrift, når jeg laver pandekager og bager dem tynde og lette. Man kan erstatte noget af mælken med vand, men mælk i pandekagedejen gør, at det bliver nemmere at rulle pandekagerne sammen. Derudover kan man også erstatte 1 dl af mælken med øl, så skulle pandekagerne eftersigende blive mere sprøde, men jeg synes nu, de bliver sprøde nok i forvejen, så jeg plejer bare at holde mig til mælk.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Luftige pandekager

Hviletid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 125 gr hvedemel
 • 3 dl mælk
 • 3 spsk sukker
 • 1 nip salt
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 3 æg
 • 50 gr smør (smeltet og let afkølet)

Fremgangsmåde

 • Kom hvedemel i en skål og tilsæt halvdelen af mælken. Pisk dejen godt sammen så der ikke dannes klumper og tilsæt herefter resten af mælken, sukker, salt, vaniljesukker, æg og smør. 
 • Lad dejen hvile 15-30 minutter.
 • Varm en stegepande op. Det er vigtigt at panden er varm nok, inden man bager den første pandekage, ellers vil den mislykkes. 
 • Hæld dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden. Når overfladen er stivnet, vendes pandekagen med en palet og bages på den anden side. 
 • Bag alle pandekagerne gyldne og lækre og server med syltetøj, sukker eller is.

Noter

Jeg tilsætter smeltet smør til dejen og bager dem derefter på en tør teflon pande. Bager man dem på en almindelig pande, skal man måske lige bruge en lille bitte klat smør til de første pandekager.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)