Blandt de mange lækre ting, blandt andet et par sælskindsluffer og et par fine øreringe, som mine forældre havde med hjem til mig fra deres sommerferie i Grønland var også denne her pose te. Og den har en lidt sjov historie.

Mine forældre havde nemlig en dag stået i Matas, i Grønland vel at mærke, da de pludselig havde fået øje på krukke efter krukke med te fra A.C. Perch’s Thehandel i København. Der var simpelthen et mini Perch’s te udsalg der midt i Grønland. Alene det synes jeg jo er rimelig godt klaret, eftersom der ikke sælges Perch’s te nogen som helst andre steder i Danmark end i København – ikke engang Århus har et lille udsalg, så vidt jeg er orienteret.

Men ikke nok med det, for bestyreren af Matasbutikken kunne så fortælle mine forældre, at hun med tilladelse fra Perch havde blandet sin egen te, med udgangspunkt i deres produkter og den solgte hun nu med eneret. Kort sagt “Amalie” kan ikke købes nogen som helst andre steder i verden end i den Matas butik i Grønland. Det er da lidt sjovt. Det var i hvert fald sjovt nok til, at mine forældre købte en pose med hjem til mig og den sidder jeg så og nyder en kop af nu, imens jeg skriver dette her indlæg.

 

 

Som med al anden grøn te, må vandet til teen ikke være for varmt, idet der så trækkes bitterstoffer ud af tebladene. Det optimale er vand som er 70-80 grader varmt og det laves nemt ved at lade elkedlen stå et par minutter, efter den har kogt. På posen står der, at teen skal trække 7 minutter. Det synes jeg nu bliver lige stærkt nok til mig, selvom grøn te jo går for at være lidt lettere end eksempelvis sort te, så jeg lader den i stedet trække omkring 6 minutter og det er nok til, at man tydeligt kan fornemme den friske smag af æble og kvæde.

Jeg ved ikke rigtigt, om jeg skal afslutte indlægget med at opfordre Jer til at prøve teen, for selvom den smager skønt og er meget lækker, så er Matas i Grønland måske ikke lige det sted, de fleste af os jævnligt passerer, men skulle man alligevel komme forbi, så kan teen købes for 39 kr. pr 100 gr.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)