Mortens mor havde en dåse af de lækreste, gyldne og fristende havregrynskager med til os for nyligt, da hun var hernede for at fejre Mortens fødselsdag. Hvem kan lige stå for den slags? Jeg kan i hvert fald ikke. Jeg har altid været vild med småkager og elsker at få et par stykker til teen om eftermiddagen eller aftenen. Derfor gik der heller ikke mange dage, før dåsen var tom, og jeg var nødt til at ringe til svigermor og få opskriften. Og den var faktisk overraskende simpel. Så nu har jeg selv bagt en stor portion havregrynskager.

Se også – Vancouversmåkager I Kokossmåkager I Specier

Nem opskrift på havregrynskager.

Opskriften på havregrynskagerne stammer fra Mortens mormor og den består af bare 5 ingredienser. Smør, sukker, havregryn, æg og lidt bagepulver. Der er altså tale om en småkage helt uden mel. Hvilket jo altid er rart at have i baghånden, hvis behovet skulle opstå.

Og selvom der i tidens løb er blevet eksperimenteret med både at tilsætte citronskal, appelsinskal og vanilje til dejen, så skulle den helt enkle udgave altså stadig være den bedste. Dog kan man uden problemer gøre kagen en smule mere avanceret ved at lægge 2 havregrynskager sammen om en klat smørcreme og dyppe den ene halvdel i smeltet, mørk chokolade. Præcis som de havregrynskager vi kender fra bagerbutikkerne. Men så kan det vel dårligt kaldes for en småkage længere.

Havregrynskager
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Havregrynskager

Bagetid10 min
Samlet tid30 min
Antal: 75 stk

Ingredienser

  • 150 gr smeltet smør
  • 200 gr havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 250 gr sukker

Fremgangsmåde

  • Kom smeltet smør, havregryn og bagepulver i en skål og rør det sammen.
  • Kom æg og sukker i en anden skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
  • Vend havregrynsblandingen i æggesnapsen.
  • Med en teske sættes dejen i klatter med god afstand på bageplader beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at klatterne ikke bliver for store, da kagerne flyder ud under bagningen.
  • Bag kagerne ved 180 °C (varmluft) i 8-10 minutter, indtil de er gyldne i kanten og lysebrune. Kagerne hæver let op under bagningen, og når de falder sammen igen, er de færdige.
  • Lad de varme havregrynskager afkøle let på bagepladen, inden de flyttes over på bageristen, hvor de afkøles.
  • Opbevar havregrynskagerne i en lufttæt dåse. De kan holde sig i 2-3 uger. Kagerne er ikke fryseegnede.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)