Boller i karry lchf, med krydrede blomkålsris.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Som omtalt i forrige indlæg, så ruller LCHF bølgen nu over det lille hjem for fuld udblæsning og selvom der selvfølgelig skal lidt mere planlægning til, end man plejer – der er jo ligesom ikke noget der hedder en portion spaghetti og kødsauce på de travle dage – så er det faktisk ikke så vanskeligt endda.

Se også min klassiske opskrift på boller i karry. 

Jeg foretrækker at tænke i muligheder i stedet for begrænsninger og støder jeg på vanskeligheder, tager jeg gerne udfordringen op. Så da jeg havde lyst til boller i karry forleden aften, lod jeg mig ikke stoppe af, at det hverken kunne lade sig gøre at lave en klassisk jævnet karrysauce eller spise løse ris til retten. Jeg tænkte lidt frem og tilbage og fandt ud af, at den bedste løsning nok måtte være, at servere bollerne med blomkålsris og at jævne saucen med piskefløde og som sagt så gjort.

Blomkålsrisene blev ristet i smør på panden og vendt med chili og hvidløg og de smagte simpelthen forrygende og kan sagtens gøre det ud for tilbehør – også til ikke-LCHF’ere. Jeg elsker blomkål og når det så oven i købet bliver smørristet, bliver det bestemt ikke ringere. Saucen var godt nok en lille bitte smule tyndere end normalt, men det var for det første ikke ret meget og desuden overhovedet ikke noget problem, idet blomkålsrisene viste sig at være særdeles tørstige og skamløst bællede skefuld efter skefuld i sig af den lækre karrysauce. Alt i alt en stor succes, også hos kæresten, og dejligt med velkendte hverdagsretter, selvom de bliver lavet lidt anderledes end ellers 🙂

LCHF boller i karry.

450-500 gr hakket svinekød

salt og peber

2-3 tsk karry

2 dl piskefløde

Rør svinekødet godt sammen med salt og peber. Sæt vand over og koge i en gryde, der skal være nok til, at kødbollerne næsten kan dækkes, men heller ikke mere. Når vandet koger formes 12-14 kødboller af farsen og plumpes ned i det kogende vand, til de er færdige, det tager ca. 5 minutter afhængig af størrelsen. Tag kødbollerne op og læg dem på en tallerken. Kogevandet gemmes til saucen. Vurder hvor meget sauce der ønskes og kasser evt. lidt af kogevandet, hvis der er for meget – der skal være omkring 0,5 L. Rør karry op med lidt vand i en lille skål og hæld det i kogevandet. Tilsæt piskefløde og bring saucen i kog. Lad saucen koge ind til konsistensen er tyknet og smag til med salt og peber. Hæld kødbollerne tilbage i saucen og varm dem igennem, inden de serveres med blomkålsris.

Krydrede blomkålsris.

1 blomkålshoved

1 god klat smør

2 fed hvidløg, finthakkede

tørrede chiliflager

salt og peber

Del blomkålshovedet i mindre buketter og kør dem igennem foodprocessoren til en finthakket masse. Alternativt kan kålen rives på et rivejern, men det tager noget længere tid. Smelt smørret på en pande og svits finthakket hvidløg og chiliflager heri. Tilsæt blomkålen og svits det hele godt igennem, til kålen bliver mør og dufter ristet. Det tager 5-10 minutter afhængig af portionens størrelse. Server de varme, krydrede ris med bollerne og karrysaucen.

Egentlig synes jeg, det er gået rigtig fint med at leve efter LCHF principperne her de første par dage. Faktisk havde jeg troet, det ville blive vanskeligere, men nu er jeg jo heller ikke sådan rigtigt et kødmenneske, så store, røde bøffer siger mig ikke så meget. Jeg ville have meget svært ved at leve på denne her måde, hvis vores mad typisk bestod af grillede bøffer og blandet salat, men ved at lave gamle kendinge og dagligdagsretter som eksempelvis boller i karry er der noget velkendt over maden her midt i alt det nye.

Min frokost i går og i forgårs har bestået af lækker tunmousse med rejer på salatbund med tomatbåde og grønt. I dag har jeg haft fyldte, ostegratinerede squash med, en rest fra aftensmaden i går som jeg blogger om i et indlæg for sig selv. Morgenmaden er ikke så opfindsom, idet jeg møder kl 6 og derfor ikke gider stå op kl. 4.30 for at stå og spejle æg og bacon, så den har hidtil bestået af græsk yoghurt rørt op med en smule piskefløde for at gøre konsistensen knap så tyk og serveret med en hjemmelavet müsli. Müslien får ligeledes et indlæg for sig selv. Mon ikke min morgenmad kunne tænkes at ændre sig, når jeg starter i skolen og ikke skal så tidligt op længere?

Jeg har heldigvis ikke mærket noget til de gængse udrensningssymptomer som hovedpine, kvalme og let svimmelhed her på 3. dagen, så jeg har en forhåbning om, at jeg måske helt kan undgå dem, men nu må vi se. Foreløbigt tager jeg det hele én dag af gangen med godt humør – navnlig fordi min mor også er superglad for LCHF indtil videre 🙂

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)