LCHF – Kerneknækbrød…

4 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Selvom jeg egentlig ikke synes, det har knebet med at undvære brød og lign. under vores LCHF udfordring indtil videre, så er det jo indimellem rart med lidt knas under pålægget og osten, så forleden dag bagte jeg en stor portion LCHF knækbrød med inspiration fra en opskrift i et dameblad. Damebladene er hoppet med på LCHF bølgen i stor stil, så der er faktisk ofte god inspiration og lækre opskrifter at finde sådanne steder.

Indrømmet, det tager tid at lave en portion LCHF knækbrød, men det drejer sig primært bagetid, da de skal have ikke mindre end næsten 2 timer i ovnen. Til gengæld tager det ingen tid at blande ingredienserne sammen og derefter passer projektet jo mere eller mindre sig selv. Knækbrødene får ikke den fylde, som man er vant til fra almindelige knækbrød, der er bagt med hvede eller anden form for stivelse, men de bliver dejligt sprøde og smagen fra de mange kerner er virkelig lækker. Desuden er de skønne serveret sammen med et lækkert fad med pålæg og gode oste, fx lufttørret skinke, bresaola, god spegepølse og oliven.

Ifølge original opskriften skulle der også sesamfrø i “dejen”, men dem havde jeg ikke lige på lager, så jeg tilføjede i stedet lidt ekstra hørfrø, græskarkerner og solsikker uden at resultatet blev ringere af den grund. Ønsker man lidt ekstra smag, kan man blande lidt krydderier i “dejen” eller drysse dem ovenpå knækbrødspladen inden bagningen. Normalt drysser jeg faktisk også lidt havsalt over dejen, når jeg bager almindelige knækbrød og lign, men lige i dette tilfælde, synes jeg, kernernes smag i sig selv er salte nok.

 

 

LCHF Kerneknækbrød.

ca. 30 stk.

2 dl hørfrø

1,5 dl græskarkerner

1,5 dl solsikkefrø

1,5 dl vand

1 æg

1 tsk olie

2 tsk havsalt

Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile et par timer – hørfrøene skal have tid til at suge væden til sig. Hæld derefter dejen ud på en bageplade og glat den ud med en dejskraber, så overfladen bliver pæn og jævn og dejen fylder stort set hele pladen. Rids dejen ud i passende stykker knækbrød med et pizzahjul eller en skarp kniv. Dejen skal ikke skilles ad, man skal bare lige markere, så bliver det nemmere at brække de færdige knækbrød fra hinanden. Bag knækbrødene ved 125 grader i ca. 1 time og 45 minutter. Knæk herefter brødene fra hinanden og lad dem køle af på en bagerist. Opbevar kerneknækbrødene i en lufttæt beholder eller dåse – de holder sig fint i et par uger.

Note. Tilsæt evt. ekstra smag til knækbrødene ved at drysse med revet parmesan eller krydderurter, fx kommen, rosmarin, fennikelfrø eller chiliflager inden bagningen.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle
9 år siden

Jeg har også prøvet en lignende opskrift, mener den var fra Årstiderne, og jeg vil give dig helt ret i at de smager super godt! Jeg spiste dem nogle gange som en slags chips med hummus eller haydari til, og dertil grøntsagsstænger. Tror snart jeg må lave dem igen 🙂

Hvadskalvibage/Mette
9 år siden

Det lyder rigtig lækkert og i mine øjne nemt (for tiden i ovnen er jo ikke arbejdstid). Det må klart på listen over ting som skal prøves 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)