Så blev kærestens fødselsdag fejret i går aftes for sidste gang i denne omgang. Denne gang var det for hans mor og hendes kæreste, som både havde været forhindret i at komme, da vi fejrede hans fødselsdag for min familie og venner i lørdags og i tirsdags, da det egentlig var hans rigtige fødselsdag. Jeg havde faktisk ikke rigtig tænkt på kage til kaffen og regnede med, at vi skulle nøjes med lidt lækker chokolade, for menuen stod endnu engang på grillmad – det er svært at forestille sig andet, med det fantastiske vejr vi har haft den sidste lange periode og min erfaring siger, at folk ofte har spist så meget grillmad og et par pølser til sidst, at de ikke er i stand til at klemme et eneste stykke kage ned til kaffen.

Men så var det jo, der lå et par nektariner i frugtskålen. Jeg gider ikke rigtigt spise nektariner, når de bliver modne – jeg vil helst havde dem let umodne, sprøde og hårde, så lige så snart de har passeret det stadie, mister jeg hurtigt interessen for dem. Disse her var ved at være ret bløde, men de duftede fantastisk i hele stuen og smagen var intens og sød – det er mest konsistensen ved modne nektariner, jeg ikke gider, så jeg havde smagt på dem og så var det, jeg kom i tanker om at “udrydde” dem ved at komme dem i en kage.

Selve kagen blev en helt almindelig mazarinkage lavet på marcipan og smør og så blev nektarinerne halveret og skåret i tynde både og lagt ovenpå mazarindejen, inden hele herligheden røg i ovnen. Øverst dryssede jeg med lidt grofthakkede mandler, mest for pyntens skyld, men også fordi det smager godt med lidt sprødt indimellem alt det bløde.

 

 

Den lune kage blev drysset med lidt flormelis og serveret til kaffen sammen med creme fraiche og flødeskum. Lidt is kunne måske også gøre sig til, hvis man er mere til den slags. Og sørme om det ikke endte med, at der alligevel forsvandt en hel del af kagen – min mor kom også lige ind og fik en kop te og et stykke, da hun kom forbi med hunden, så alt i alt er der slet ikke så meget tilbage.

Mazarinkage med nektariner.

300 gr marcipan, plukket i mindre stykker

100 gr sukker

100 gr blødt smør

50 gr hvedemel

2 tsk bagepulver

4 æg

2-3 nektariner, halverede og skåret i både

evt. grofthakkede mandler til drys og flormelis til servering

Kom marcipan, sukker, smør, mel og bagepulver i en skål og ælt det sammen. Det er nemmest lige at kramme det sammen med fingrene til dejen er samlet. Tilsæt æggene og bland dejen sammen til en klistret masse – igen er det nemmest med fingrene. Man bliver fedtet, men det går hurtigt. Læg et stykke bagepapir i klemme i bunden af en springform på ca. 22. cm i diameter. Smør kanten med lidt smør og drys med lidt sukker. Fordel dejen heri og læg nektarinstykkerne ovenpå i et pænt mønster. Drys evt. med mandler øverst og bag kagen i 30-40 minutter ved 175 gr, til kagen er gylden og gennembagt i midten. Lad kagen afkøle lidt i formen, inden ringen og bunden fra springformen fjernes ved hjælp af bagepapiret. Træk bagepapiret med kagen over på en rist og lad den afkøle. Drys evt. med lidt flormelis og server kagen lun med creme fraiche eller flødeskum.

Note. Kagen kan selvfølgelig laves med andre frugter eller bær, fx ferskner, æbler, pærer, stikkelsbær, kirsebær, eller blommer.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)