Weekenden er fløjet afsted, så bloggen blev desværre en lille smule forsømt. Fredag havde vi 2 vennepar til “Post Danmark rundt” og grillhygge om aftenen. Vi bor jo lige ud til Ribe Landevej i Vejle, hvilket er en del af den rute, rytterne skal cykle 3 gange i forbindelse med Kiddesvej, så vi havde bænket os i skyggen med kolde drikkevarer. Godt det ikke var mig, der skulle bestige Kiddesvej i den varme – jeg cykler ikke engang op af den, når vejret er til det og når vi kører op af den i bil, foregår det stort set altid i 1. gear.

Lørdag morgen kom et andet vennepar til morgenmad med rundstykker, scramble eggs, bacon og pølser og efterfølgende “garage-nedbrydning”. Vi knoklede frem til ved 17-tiden, hvorefter vi alle gik i bad og jeg lavede mad, så vi kunne fejre Mortens “uofficielle” fødselsdag. Mine forældre kom ved 18-tiden og så fik vi tændt op i grillen og lavet en lækker fødselsdagsmiddag til Morten. Gæsterne gik hjem ved 23-tiden, men allerede kl. 9.30 var vi klar igen med morgenmad magen til dagen før og yderligere et par timers garage-nedbrydning. Vi var færdige ved 13-tiden, hvorefter Morten og jeg smed os i hver vores havestol og holdt søndag. Til gengæld er garagen nu helt væk og hvor er det bare fantastisk at have venner, der gider ofre deres weekend på at hjælpe med sådan et projekt.

En af de salater der ledsagede grillmaden både fredag og lørdag aften, var denne her sommercoleslaw. Jeg lavede den, som jeg normalt laver coleslaw, men tilsatte et sommerligt twist i form af kernefri vindruer, æbletern og ristede, saltede græskarkerner og det var en stor succes. Selv Morten, der normalt ikke er til frugt i maden eller blandingen af sødt og salt, spiste både æbletern og græskarkerner, men lod dog vindruerne blive i skålen. Heldigvis var de store og blå, så de var jo til at få øje på og dermed undgå.

Sommer coleslaw med æble og vindruer.

1/2 lille sommerhvidkål eller spidskål, skåret i ultra tynde strimler

2-3 gulerødder, skrællede og revne

1 æble, skrællet og skåret i små tern

1 god håndfuld blå, stenfri vindruer + lidt ekstra til pynt

3 spsk græskarkerner

salt

Dressing.

4 spsk græsk yoghurt 10 % eller creme fraiche 18 %

2 spsk mayonnaise

2 tsk honning dijon sennep eller sød, fransk sennep

1-2 spsk hvidvinseddike

salt og peber

evt. et nip sukker

Bland fyldet til salaten, pånær vindruer til pynt, græskarkerner og salt, i en stor skål. Varm en stegepande op og smid græskarkernerne herpå. Lad dem riste i ca. 5 minutter, ryst panden med jævne mellemrum, så kernerne ikke brænder på. Drys de ristede kerner med lidt salt og lad dem køle af. Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og lidt sukker. Hæld dressingen over salaten og bland det godt sammen. Anret salaten i en fin skål og lad den trække indtil servering. Inden servering pyntes med de ekstra vindruer og de ristede, afkølede græskarkerner.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)