Kærestens mor havde et glas med de lækreste gyldne og fristende havregrynskager med til os forleden dag, da de var her for at fejre kærestens fødselsdag. Hvem kan lige stå for den slags?

Jeg kan i hvert fald ikke – jeg har altid været vild med småkager og det er lækkert at få et par stykker til teen om eftermiddagen eller aftenen, så der gik jo ikke frygtelig mange dage, før jeg godt kunne se, hvilken vej det ville gå med det glas. Derfor var vi nødt til at få ringet til fru kærestens mor, så jeg kunne få opskriften og den var faktisk overraskende simpel, så nu har jeg selv bagt en stor portion.

 

 

Selve opskriften stammer tilsyneladende fra kærstens mormor og selvom der i tidernes løb både er blevet eksperimenteret med at tilsætte citron og appelsinskal eller vanille i dejen, så skulle denne helt enkle udgave altså være den bedste, har jeg ladet mig fortælle. Jeg vil nu stadig vove at påstå, at man godt kunne eksperimentere med at lægge to havregrynskager sammen om en klat nougatcreme og dyppe hele herligheden halvt i god, mørk chokolade, men så går det enkle jo også ligesom af kagen og den kan dårligt kaldes en småkage længere.

Havregrynskager.

150 gr smør/margarine i følge kærestens mormor

200 gr havregryn

1 tsk bagepulver

2 æg

250 gr sukker

Smørret smeltes og blandes med havregryn og bagepulver. Æg og sukker piskes sammen til en luftig æggesnaps og det hele vendes sammen. Dejen sættes i klatter på en bageplade med en teske. Det er vigtigt, at kagerne ikke bliver for store, for så kan der blive problemer med, at få dem bagt sprøde i midten. Bag kagerne ved 180 gr i 8-10 minutter til de er lysebrune og gyldne i kanten. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn og man skal passe på, de ikke bliver for mørke, men kagerne hæver ligesom op under bagningen og når de falder sammen igen, er de færdige. Lad de varme kager køle lidt af på pladen, inden de forsigtigt flyttes over på bageristen til afkøling.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)