Dette her indlæg skal handle om min til alle tider yndlings og nummer ét te, nemlig Anastasia te fra Kusmi. Den er lavet af sort te (Ceylon og china) og med en fantastisk smag af citrus/orange, som stammer fra bergamot appelsin, citron og orangeblomster. Selve teen smagte jeg første gang som brev, for min far havde været så sød at tage en prøvepakke med forskellige Kusmi tebreve med hjem og jeg var solgt på stedet. Den lækre citrussmag med de fine appelsinnoter er simpelthen uovertruffen.

Navnet Anastasia henviser til den russiske storfyrstinde Anastasia, datter af Zar Nikolaj d. 2, der døde sammen med sin familie under den russiske revolution tilbage i 1918. I Kusmi’s russiske serie findes, udover “Anastasia” blandingen, også “Prince Wladimir”, “Troika”, “Skt. Petersbourg”, “Russian morning” og mange flere.

Selvom denne her te er en af mine favoritter, prøver jeg også at spare lidt på den, for Kusmi te hører jo ikke til blandt de billigste. Men jeg har fundet ud af, at de fører lige præcis Anastasia i Hopballe Mølle’s gårdbutik og der koster den 165 kr. for en stor dåse, hvilket faktisk er lidt billigere end de fleste steder på nettet. Derudover ligger der en tebutik her i Vejle, hvor man kan købe forskellige Kusmi varianter i løsvægt, deriblandt Anastasia, til 40 kr. pr. 100 gr, så når dåsen er ved at være tom, er der heldigvis altid hjælp at hente i nærheden.

 

 

Som nævnt tidligere, kan jeg vældig godt lide mælk i min te og det fungerer rigtig fint med mælk i en sort te som denne, der er kraftig nok til, at mælken hverken kan overdøve smagen af teen eller de fine undertoner af citrus og orange. Den  er perfekt som en kop eftermiddags eller aftente. Om morgenen plejer jeg at lave en lidt billigere te, fordi jeg ikke har tid til at sidde og nyde den på samme måde som om eftermiddagen eller aftenen, hvilket jeg synes den fortjener, men i weekenden kan jeg sagtens finde på også at drikke den som morgente.

Teen bliver bedst hvis den brygges på friskkogt vand, der er ca. 90 grader varmt og derefter trækker i 3-4 minutter. Og så kan man ellers læne sig tilbage og nyde en lille kopfuld af himlen 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)