LCHF menuen i aften har stået på en lækker, cremet blomkålssuppe. Lavet på frisk, dansk blomkål og smagt til med salt, peber, friskrevet muskat og en sjat fløde er det simpelthen en af de bedste supper jeg kan få. Og når det så oven i købet er blevet rigtigt suppevejr udenfor og der er smidt en pind i brændeovnen, så kan det da ikke blive meget hyggeligere.

Det skulle da lige være, hvis man fik serveret en pandekage efter suppen, for det er jeg jo vokset op med. Derfor måtte jeg gå i tænkeboks og kreere en LCHF pandekage, som ikke smagte for meget af sødet omelet eller noget i den retning og som samtidig var til at stege på panden uden at gå i stykker. Løsningen blev til ud fra ikke mindre end 5 forskellige opskrifter fra nettet, men så er jeg også så tilfreds, som jeg næsten kan blive med resultatet og kæresten var ikke mindre begejstret. Han har nu i det hele taget været meget tålmodig og nem her under min mors og mit LCHF projekt og har spist alt hvad jeg har serveret, men derfor kan man jo alligevel godt mærke forskel på, når man laver noget, der kan spises og så noget der bare går rent ind 🙂

Som sædvanlig, når jeg laver LCHF erstatninger for brød og lign, tilsatte jeg lidt HUSK til opskriften. HUSK fibrene suger noget af væden i dejen, så det hele ikke bliver alt for sjasket, når der nu ikke er en masse mel, der kan suge. Derudover blendede jeg nogle solsikkefrø med min bamix stavblender til en slags “mel” og sammen med HUSK fibrene var det rigeligt til at sørge for, at pandekagerne hverken blev til søde omeletter eller gik i stykker under stegningen.

 

 

Pandekagerne blev serveret med en hindbærpuré magen til den jeg brugte til ris a la mande i LCHF versionen, og opskriften kan ses lige her. Bryder man sig ikke om hindbær, eller kan man ikke skaffe dem, kan man sagtens anvende andre former for bær til puréen eller servere dem med en god klat koldt smør. Jeg forestiller mig også, at pandekagerne vil være gode som madpandekager/blinis med lidt lækkert fyld ovenpå en anden gang, hvis man udelader kanel og sødemiddel

LCHF – pandekager med hindbærpuré.

Ca, 12 stk.

75 gr solsikkefrø

200 gr hytteost

4 store eller 5 små æg

1/4 – 1/2 dl mælk alt efter dejens konsistens

1 spsk HUSK

1 lille bitte nip salt

1 tsk stødt kanel

1 spsk sødemiddel

kokosolie, smør eller lign. til stegning

Start med at blende solsikkefrøene til “mel”. Blend herefter æg og hytteost til en ensartet masse og rør solsikkemelet, mælk, HUSK, salt, kanel og sødemiddel heri. Lad blandingen stå 15-30 minutter, så fibrene suger lidt af væden til sig. Dejen skal have konsistens som grød, hvis den er for tyk kan der tilsættes lidt mere mælk. Smelt lidt kokosolie på en pande og steg pandekagerne en af gangen til de er gyldentbrune. De skal have nogenlunde samme størrelse, som amerikanske brunchpandekager, altså ca. 8-10 cm i diameter. Server de lune pandekager med hjemmelavet hindbær eller blåbærpuré.

Det er ikke blevet til så mange skriblerier på bloggen i denne uge, som jeg gerne ville. Jeg læser lektier, når jeg kommer hjem fra skole og om aftenen er jeg bare træt. De mange nye indtryk, kammeraterne, lærerne og i det hele taget skolestarten skal have tid til at bundfælde og det tager lidt på kræfterne her i den første tid.

Heldigvis har jeg fri i morgen og tager derfor på hyggetur med kæresten til Flensborg – glæder mig til en rigtig hyggedag og så kan der jo også blive købt lidt gode ting og sager ind til LCHF-projektets slutspurt. Jeg lover, at jeg nok skal komme med en evaluering når måneden er omme 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)