Jeg er vild med mandler og nødder – både naturel og krydrede eller saltede. Sojamandler har jeg dog ikke stiftet bekendtskab med før nu og det er en alvorlig fejl. De smager jo fantastisk og er yderst vanedannende. De er samtidig er vanvittigt nemme at lave. Og hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, vil jeg lade være op til den enkelte selv at vurdere.

Andre skønne snackmandler – Lakridsmandler I Brændte mandler I Saltmandler i mikroovn

Sojamandler – nem og lækker opskrift.

Jeg har tidligere en hel del forskellige former for saltmandler. Blandt andet denne her udgave, som er helt enkel og lige til at gå til. Men det er faktisk endnu nemmere at lave sojamandler. Mandlerne skal bare lige en hurtig tur på panden og ristes til de dufter, bliver let brune og begynder at “snakke”. Ja, jeg ved ikke hvad det hedder, men mandlerne begynder at knitre let, når de rister, fordi skallen sprækker.

Panden skal rystes et par gange undervejs, så mandlerne bliver let ristet på alle sider. Derefter hældes der lidt soja over de varme mandler og panden rystes igen. Sojaen skal så vidt muligt fordeles på alle mandlerne.

Når sojaen er trængt ind i mandlerne – og det går hurtigt for de varme mandler absorberer lynhurtigt sojaenn – hældes mandlerne over i en skål og afkøles. Kan man lide chili, kan man drysse en smule chilipulver efter smag og behag over mandlerne, inden de kommes i skålen. Og så er mandler klar til servering. Lettere kan det da næsten ikke blive.

De lækre, saltede sojamandler er perfekte som en før middags snack. Gerne til et glas kold øl eller en drink. Men de kan bestemt også bruges som mellemmåltid eller bare til at gå og nippe af, når den lille (lækker)sult melder sig. Og så er de et hit i madpakken – de skal bare pakkes i en lille bøtte med låg eller en pose.

Sojamandler
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Sojamandler

Samlet tid15 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 150 gr mandler
  • 4 spsk soja
  • evt chilipulver

Fremgangsmåde

  • Kom mandlerne på en tør, varm pande og rist dem indtil de begynder at knitre og bliver let lysebrune. Ryst panden et par gange undervejs, så alle mandlerne bliver ristet.
  • Hæld soja over mandlerne på den varme pande og ryst panden godt, så sojaen fordeles på alle mandlerne.
  • Når mandlerne har absorberet sojaen hældes de i en skål eller på en tallerken og afkøles let inden servering. 
  • Drys evt. lidt chilipulver efter smag på mandlerne, inden de tages af panden, hvis de skal have et lille chili-kick.

Noter

Andre gode opskrifter med mandler - 

 

Mandler med lakrids og havsalt

 

Saltmandler på 5 minutter i mikroovn

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)