Jeg er jo vild med mandler og nødder, både naturel og krydret eller saltet. Soya mandler har jeg dog ikke stiftet bekendtskab med før nu og det er en alvorlig fejl, for de smager fantastisk og er vanvittigt nemme at lave. At de så også er yderst vanedannende og hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, kan vi jo lade være op til den enkelte.

Jeg har jo tidligere lavet forskellige former for saltmandler, blandt andet denne udgave, som er helt enkel og lige til at gå til, men dette her er faktisk endnu nemmere. Mandlerne skal faktisk bare lige på panden og ristes til de dufter, bliver let brune og begynder at “snakke”. Ja, jeg ved ikke hvad det hedder, men mandlerne begynder altså at knitre let, når de rister, fordi skallen begynder at sprække. Panden skal rystes et par gange undervejs, så mandlerne bliver let ristet på alle sider og derefter hældes der lidt soya over de varme mandler og panden rystes igen, så soya’en fordeles på alle mandlerne.

 

 

Når soya’en er trængt ind i mandlerne, og det går hurtigt for de varme mandler absorberer lynhurtigt soya’en hældes mandlerne over i en skål eller på en tallerken og afkøles. Kan man lide chili, kan man vende et nip tørret chili rundt i mandlerne inden de kommes i skålen, men så er de også klar til servering. Lettere kan det da næsten ikke blive. De lækre, salte mandler er perfekte som en før middags snack til et glas kold øl eller en drink, men de kan bestemt også bruges som mellemmåltid eller bare til at gå og nippe af, når den lille (lækker)sult melder sig.

Soya mandler.

2 håndfulde mandler

3-4 spsk soyasauce

evt lidt chilipulver

Kom mandlerne på en tør, varm pande og rist dem indtil de begynder at knitre og bliver let lysebrune. Ryst panden et par gange undervejs, så alle mandlerne bliver ristet. Hæld soya over mandlerne på den varme pande og ryst panden godt, så soya’en fordeles på alle mandlerne. Når mandlerne har absorberet soya’en hældes de i en skål eller på en tallerken og afkøles let inden servering. Vend evt. mandlerne rundt med lidt chilipulver inden de tages af panden, hvis man bryder sig om et lille chili-kick.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)