Hvad er bedre på end varm kakao med flødeskum, når det blæser udenfor og ilden knitrer i brændeovnen? Nydt i sofaen sammen med kæresten og serien “En stor familie”, som jeg faktisk aldrig har set før, men som er ret sjov på sin egen måde a la lignende serier som “Huset på Christianshavn” m.m…

Weekenden er gået med intro fest på skolen, hvor min klasse vandt prisen for “festens bedste stemning”. Man kunne både vinde for bedste stemning og bedste udklædning/bordpyntning, men da man ikke kunne vinde dem begge, måtte vi jo lade os nøje 😉 Vi havde været i skole hele fredagen fra kl. 8 om morgenen, så det blev faktisk ikke vildt sent, inden jeg var hjemme, men en sjov fest det var det nu…

I går var vi til fødselsdag hos min onkel. Vejret var fint og vi hyggede os i haven med kaffe og kage, boller med diverse oste, oliven, rygeostsalat, hjemmedyrkede blommer og brombær samt lidt øl og sodavand. Turen går jo til New York om ganske få dage, blandt andet i selskab med selvsamme onkel, så selvom det faktisk var rund fødselsdag, fejrede vi det bare stille og roligt og så må vi jo lige fejre det lidt ekstra “over there” – fællessang og flag slap han dog ikke for.

 

 

I dag har kæresten og jeg bare sovet længe, spist en sen, hjemmelavet brunch og hygget os. Kæresten er småforkølet. Det går bedre, men han skulle nu helst nå at komme sig helt, inden vi skal til New York, så han forsøger at slappe så meget af som muligt og render rundt med et uldent tørklæde om halsen og varm te i koppen, så mon ikke han kan få rystet de værste baktusser af? Jeg har fået læst et par kapitler i en af skolebøgerne, som vi har for til i morgen, så jeg kan se frem til en ny skoledag med god samvittighed. Derfor vil jeg nu dele det sidste kakao i gryden mellem os og smutte tilbage på sofaen og se endnu et afsnit af “Familien”, inden vi skal lave aftensmad bestående af grillet kyllingebryst, coleslaw og en rest whiskeysauce.

Varm kakao med hindbærflødeskum.

2 store kopper.

6 dl mælk

3 spsk kakaopulver

3-4 spsk sukker eller efter smag

1/2 dl vand

1 dl piskefløde

1-2 tsk god hindbærmarmelade

Varm mælken op i en tykbundet gryde. Rør kakaopulver og sukker sammen i en skål og tilsæt vandet. Rør det hele sammen til en klumpfri pasta. Når mælken er varm røres kakaopastaen ud i mælken. Smag til og tilsæt evt. lidt mere sukker, hvis det er nødvendigt. Pisk fløden til skum og smag til med 1-2 tsk hindbærmarmelade. Server den varme kakao med hindbærflødeskum på toppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)