I går var det Den store Bagedag – eller rettere, det tror jeg nok det var. Jeg er virkelig dårlig til at huske den slags begivenheder, men sagen er den, at jeg læste det på en eller anden blog i går formiddags og nu er jeg jo ikke typen, der lader mig standse eller begynder at undersøge, hvorvidt det passer eller ej. Jeg kunne jo risikere, at der var tale om en fejl og det alligevel ikke var Bagedag og nu havde jeg jo lige bestemt mig for at bage. Kort sagt – i går var det Den store Bagedag og det blev her i huset fejret med kage. Slut! 🙂

Kagen der blev bagt, er en chokoladekage og den opmærksomme læser vil vide, at jeg ikke kan fordrage chokoladekager – eller noget der minder om for den sags skyld. Brownies kan jeg så til gengæld, af en eller anden mærkelig årsag, rigtig godt lide – og nu tilsyneladende også det der minder om. Og denne her kage er faktisk så tæt på at kunne kaldes en brownie uden af være det, som man kan komme. Den er let sej og svampet og har en tydelig og skøn chokoladesmag, men hvor en brownie ofte er både tung og tæt i konsistensen, er denne her kage lækker, blød og luftig.

 

 

Kagen er hurtig og nem at lave og jeg forestiller mig, at den vil være god både at tage med i skole, når der skal deles ud på fødselsdage eller på arbejde, når kollegaerne skal forkæles og endelig kan man jo bare hygge sig med den derhjemme, ligesom vi gjorde i går aftes.

Blød og svampet chokoladekage.

100 gr smør

80 gr god, mørk chokolade

3 æg

100 gr sukker

100 gr brun farin

1 tsk bagepulver

2 spsk kakaopulver

75 gr hvedemel

75 gr grofthakkede hakkede hasselnødder eller valnødder

Smør og chokolade kommes i en gryde og smeltes ved svag varme til en lækker, sammenhængende masse. Æg, sukker og brun farin piskes til en luftig æggesnaps. Bagepulver, kakaopulver og mel vendes forsigtigt i æggesnapsen. Til sidst vendes det smeltede chokoladesmør og de grofthakkede nødder i dejen.

Dejen fordeles i en bradepande foret med bagepapir eller en smurt springform, ca. 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er gennembagt eller der ikke hænger dej ved et træspyd, der stikkes ned i midten af kagen. Lad kagen afkøle på ovnristen og nyd den lun eller kold.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)