Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Broccolitærte med bacon.

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften
Opskrift broccolitærte med bacon på et bord med en kniv og et beige viskestykke

Hjemme hos os bliver vi aldrig trætte af lækre madtærter. De er nemme at lave, indeholder ganske få ingredienser, og kan varieres på et væld af måder. Og så smager de jo samtidig fantastisk. Ikke mindst en klassiske broccolitærte med bacon, som nok hører til blandt favoritterne, hvis vi absolut SKAL vælge.

Nem opskrift på broccolitærte.

Jeg synes egentlig, det er rimeligt nemt, at bikse tærtedej sammen, når jeg bruger køkkenmaskinen. Men skal det alligevel være endnu nemmere, så kan jeg også sagtens finde på at købe en færdiglavet, fersk tærtedej i supermarkedets køledisk. Den hjemmelavede bund smager afgjort bedst, men hellere broccolitærte med færdigkøbt bund end slet ingen tærte.

Jeg koger ikke broccolibuketterne, når jeg laver tærte, men giver dem i stedet et hurtigt “dyk” i kogende vand. Har man en rest kogt eller dampet broccoli til overs, så bruger man selvfølgelig bare det til tærten, men ellers synes jeg ikke, det er nødvendigt at koge broccolien. Man kan også bare bruge rå broccolibuketter i tærten. Det giver lidt ekstra “bid” til tærten, Men jeg må indrømme, at jeg foretrækker, når broccolien lige er blevet en smule tilberedt, inden den kommes i tærten.

Tip! Se også mine bedste tips under opskriften.

Opskrift broccolitærte med bacon på et bord med en kniv og et beige viskestykke
3,77 fra 13 stemmer

Broccolitærte med bacon

Hvile- og bagetid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 200 gr hvedemel
  • 0,5 tsk groft salt
  • 100 gr koldt smør (skåret i tern)
  • 1 æg

Tærtefyld

  • 1 broccoli (delt i små buketter)
  • 100 gr bacon i skiver (eller bacon i tern)
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel og salt i en skål og smuldr smørret i blandingen. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis det kniber at samle dejen.
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.
  • Udrul dejen tyndt og læg den i et tærtefad (ca 22 cm). Prik tærtebunden jævnt med en gaffel og forbag den evt. ved 190 °C (varmluft) i ca. 6-8 minutter.
  • Kom broccolibuketterne i en skål, overhæld med kogende vand, og lad dem trække i ca 2-3 minutter. Hæld herefter vandet fra og afdryp broccolien.
  • Kom æg, creme fraiche, salt og peber i en skål og pisk det sammen.
  • Kom broccolien i tærtebunden og hæld æggemassen over. Fordel bacon i skiver eller tern på toppen.
  • Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca. 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden og æggemassen har sat sig.
  • Server tærten varm eller lun med salat til.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Tærten kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

Madtærter kan sagtens fryses, så det er oplagt at bage flere tærter, når man alligevel er i gang og komme dem i fryseren. Så er der nem aftensmad, som blot skal optøs og lunes i ovnen. 

Tips til variationer.

Jeg synes, at det klæder en broccolitærte med salte og sprøde baconstykker på toppen. Men skal det ikke være sprødt, så kan man i stedet fordele bacontern sammen med broccolistykkerne i selve tærtebunden, og overhælde med æggemasse. I stedet for bacon kan man bruge chorizopølse (skåret i små tern), kogt skinke/hamburgerryg eller stegt kyllingebryst. Og man kan selvfølgelig også udelade kød og bare lave en klassisk grøntsagstærte med broccoli.

Se også – Kartoffeltærte I Porretærte I Tærte med kylling og bacon

Man kan lave en grovere bund ved at erstatte 50-75 gr hvedemel med en grovere meltype. Fx grahamsmel, fuldkornshvedemel eller spelt. Vil man spare lidt på fedtet, så kan man nøjes med at bruge 50-75 gr smør og så evt. supplere med en smule vand, hvis dejen smuldrer lidt, når den skal samles.

Supplér med flere grøntsager.

Den her broccolitærte indeholder kun broccoli. Men man kan sagtens supplere med andre grøntsager, og dermed få ryddet op i skabe og skuffer. Det kan fx være svampe, squash, løg, forårsløg, hvidløg, peberfrugt, porrer, ærter, kartofler (kogte) og lignende.

Det er en god idé at sautere vandholdige grøntsager i lidt olie på en pande, så noget af væden fordamper, inden de fordeles i tærtebunden. Ellers risikerer man, at væden trænger ud i tærtebunden under bagningen, og gør den blød i stedet for lækker og sprød.

Subscribe
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sysleren
10 år siden

Når det skal gå stærkt her, bruger jeg bare rasp. Det giver selvfølgelig ikke en sprød bund, men æggemassen gør den svampet på en helt okay måde. Som barn var det den eneste tærtebund, jeg kunne lide, men nu er det mest en nødløsning.

Julie
10 år siden
Svar  Sysleren

Som meget uerfaren ud i gratin og rasp-bunde, bliver jeg nødt til lige at spørge – smører du bunden med olie/smør og så hælder rasp over og hvad med kanterne? Jeg vil forsøge mig med rasp-broccoli-tærten i morgen 🙂

Julie
10 år siden

Det var det – tusind tak 🙂

Elsebeth
10 år siden

Sikke et smart tip – og egentlig nærliggende for os gratinelskere, men det kunne vi jo ikke selv finde ud af! Godt syslet 🙂

Chris Skjødt
4 år siden

Hej – Selvom det er mange år siden der har været liv i tråden sidst – vil jeg spørge dig om, hvilken størrelse tærteform du har brugt til denne opskrift??

Det ville være en god idé, at oplyse dette – i min optik

Natasja
4 år siden

Hjælp mig 😩 Jeg har bagt den tærte her før med succes.. Og nu, hver gang jeg bager den, så er massen helt vandet/tynd efter 25-30 minutter i ovnen 😩 Hvad mon jeg gør forkert? Bruger 5% Creme fraiche 🤷‍♀️ og følger ellers opskriften..

Rebecca Skøtt
4 år siden

Hvor lang tid skal bunden forbage ?

Anja
3 år siden

Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?

Anja
3 år siden

Bare lige for at være sikker… Bruger du rå broccoli, eller får den et opkog?