Jeg har jo altid været vild med efterår. Læsere af denne blog kan efterhånden ikke være i tvivl, for jeg er nærmest afhængig af stearinlys, tusmørke, nedfaldsæbler i dugvådt græs, duften af brænderøg i luften, smukke kastanjer, efterårsblade i røde og gyldne nuancer, en høj blå himmel, smukke og sjove pyntegræskar, lyng og ild i brændeovnen og jeg har vist stort set blogget om min forkærlighed for efteråret hvert eneste år, så længe bloggen har eksisteret 🙂

Og eftersom vi er nået ind i oktober, er jeg kommet frem til, at nu er sensommeren vist officielt overstået og man kan tage hul på efteråret og alle dets glæder, uden at komme til at træde evt. vinterhadere og sol og sommerdyrkere over tæerne. Så jeg satte mig ind i bilen og kørte en tur i Bilka’s planteskole for at se, om de skulle have noget fint at byde på til en billig penge. Der er jo det med meget udendørs pynt, at uanset hvor fint det ser ud, så forgår det igen i løbet af overskuelig fremtid, så det er begrænset, hvor meget jeg vil betale for det.

 

 

Men de sørme forberedt sig grundigt på mit besøg – rygtet må have bredt sig 🙂  De havde lavet en slags “efterårsudstilling” og allerede helt ude ved hovedindgangen, blev jeg mødt af række efter række af de nydeligste potter med lyng. De kostede kun 15 kr. stk for nogle pæne, store potter, så jeg endte med at købe fire til de forskellige krukker på terrassen. Derudover var der de fineste små pyntegræskar, 3 for 30 kr, så dem måtte jeg også have nogle af. Tre af pyntegræskarrene blev lagt til udstilling på rækværket ved fortrappen.

Udover de store potter med lyng var der også nogle mindre, som kun kostede 6 kr. stk. Dem fik jeg også hevet nogle stykker af ned i vognen – de passer perfekt ned i en zinkkrukke, som jeg har stillet på vores havebord og pyntet med yderligere et par fine græskar – ja, jeg fik købt en del pyntegræskar, men de holder længe og en enkelt lanterne med lys i, fuldender billedet om aftenen.

Så var det jo, at jeg fik øje på de store halloween-græskar. De kommer for resten fra Samsø som, kunne jeg læse mig til, eftersigende skulle være en kæmpe græskarproducent, hvilket jeg ikke anede. Af en eller anden grund har jeg aldrig spekuleret over, hvor de store, orange halloween græskar stammer fra, men nu ved jeg da, hvor dem på vores planteskole kommer fra og jeg synes det er fedt, at de rent faktisk dyrkes herhjemme og ikke skal importeres fra Tyskland eller lign.

Først havde jeg egentlig bare tænkt mig, at gå hen og udse mig et nogenlunde pænt græskar, ligesom alle de andre kunder. Men så fik jeg hele tiden øje på et, der var pænere (og lidt større) og sådan blev det ved. Jeg var efterhånden omringet af græskar, for det var hele tiden et af de inderste, jeg ville have fat i, men pludselig fik jeg øje det DET. Det var kæmpestort og stod (selvfølgelig) endnu engang inderst, så der skulle flyttes 5-6 orange basser, før jeg kunne komme til det, men det var alt arbejdet værd. Jeg måtte nærmest trille det hen til kassen for at betale og kæresten skreg af grin, da jeg kom slæbende hjem med det, men nu er det her.

Jeg nænner på en eller anden måde ikke at skære i det – det holder sig desuden også meget længere, hvis man lader være, så der kommer nok aldrig lys og hygge/uhygge i mit halloween græskar, men det står på fortrappen, hvor det lyser op på det koksgrå træværk, i selskab med endnu et par små pyntegræskar. Og sammen med et par tændte lanterner synes jeg, det giver en perfekt velkomst til gæster og en hyldest til det smukke efterår.

Skal du et smut ud og hamstre efterårs/halloween pynt?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)