Efterårsferie, New York 2013 part 5…

0 kommentarer
Rejser/ture

Efter morgenmaden delte holdet sig i tre. Dem der ville op i “the Rock”, som er kælenavnet for Rockefeller Center, hvor man kan komme op på toppen og nyde udsigten. Dem der ville i Empire State Building og nyde udsigten derfra og dem der absolut ikke skulle op i toppen i nogle af delene og derfor tog på Guggenheim museet. Jeg har faktisk aldrig været oppe i the Rock, men endte alligevel med at tage med op i Empire, for det er også ved at være nogle år siden, jeg sidst har været deroppe.

Udsigten fra Empire er simpelthen fantastisk. Det var lidt tidligt på dagen, så der var stadig en smule dis over byen, men vi havde andre planer senere og desuden var der stort set ingen kø på denne tid af dagen. Her et kig til Brooklyn, som ligger lige ovre på den anden side af broerne og den smukke Chrysler Building i forgrunden.

Og fra den anden side kan man se Hudson River og til staten New Jersey, som ligger lige på den anden side af Hudson River.

Empire State Building ligger i Midtown og hvis man kigger sydpå/Downtown, kan man tydeligt se de høje huse, der er med til at tegne Manhattans skyline, samt det nye One Tower.

Allerlængst ude, ud for Manhattans sydspids, kunne vi også få øje på hende her. Senere samme aften skulle vi også ud og sejle lige forbi hende.

På flere tage er der indrettet store tagterrasser med haver, hvor private klubber og lign. har til huse. Det ses ikke rigtigt nedefra, men når man kommer op i højden, kan man tydeligt se det hele.

Vi fik også et fint kig ned på Flatiron Building, som var den første skyskraber på Manhattan. Senere samme dag sad vi og spiste frokost på pladsen, der ligger lige foran bygningen.

Der er næsten altid mange mennesker oppe i Empire, men selvom det måske ser lidt kaotisk ud, så er det faktisk ikke så slemt, når man befinder sig midt i det. Jeg blev egentlig overrasket over, hvor mange mennesker der var, da jeg så dette her billede, for sådan havde det overhovedet ikke føltes. Desuden er folk rigtig gode til at give plads og lade hinanden komme til, så alle har en chance for at komme hen til kanten og nyde udsigten og tage billeder.

Efter turen i Empire mødtes vi igen med de andre og købte frokost ved et par food trucks, som vi som nævnt spiste ved bordene og stolene på pladsen foran Flatiron Building. Menuen stod på forskellige hotdogs, pulled pork og kyllinge gyros i fladbrød med salat og noget djævelsk stærk chili sauce. Det syntes jeg i hvert fald det var – visse andre var lidt mere hard core.

 

 

Meget heldigt lå vores næste destination også lige ved Flatiron Building (kan man lige komme til for planlægning 😉 ) – vi skulle nemlig en tur til Italien – nærmere betegnet Eataly – uhhh, jeg er vild med det ordspil! Går man bare en smule op i mad og kommer man til New York, så er man simpelthen nødt til at unde sig selv at gå en tur derind. Eataly er et kæmpe stort gourmet mad marked, med alle mulige og umulige italienske specialiteter og det er VILDT!!! Jeg må med skam meddele, at det her var mit første besøg, på trods af at det faktisk har stået på listen, hver eneste gang vi har været i New York, men bedre sent end aldrig. For fremtiden tror jeg helt sikkert, jeg nok skal finde tid til at kommer derind HVER gang! Og til dem der ikke lige kommer til New York indenfor overskuelig fremtid så bare kig med her – jeg har taget virkelig mange billeder – godt nok er de taget med min telefon, for det var noget nemmere end at slæbe rundt på et stort kamera, når man også skulle kigge, pille, røre og klappe, men jeg håber I vil nyde dem alligevel  🙂

En kæmpe osteafdeling med mange hundrede forskellige slags oste. Selv kæresten der er ostehader og af princip mener, at oste er uhyggelige, syntes det var imponerende. Jeg har primært taget billeder af de steder, hvor der var betjening, men udover diskene, var der også rigtig mange kølediske i Eataly, som ligeledes var fyldt med madvarer.

Denne her mand stod og skar kæmpe oste i lidt mindre blokke, som så blev pakket ind i film og solgt. Læg i øvrigt mærke til alle vinflaskerne. I osteafdelingen var der et stort sidde/spiseområde og når folk købte et koldt glas vin, blev flasken taget op af en stor træbalje med is og der blev hældt et glas op, hvorefter flasken blev sat tilbage igen. På den måde kunne man nemt lige udse sig, hvilken slags vin man kunne tænke sig at smage.

Et mozzarellahjørne med tonsvis af forskellige mozzarellaoste var der selvfølgelig også. Til gengæld spottede jeg ikke nogle af de mozzarella’er i plastikposer vi køber herhjemme. Sært! 😉

En bland-selv afdeling med tørrede svampe.

Og ville man hellere have friske svampe, så gik man i grøntafdelingen og udvalgte dem i stedet.

Der var blandt andet disse her lobster mushrooms, som jeg aldrig har set før, men jeg syntes de var så fine og sjove, at jeg var nødt til at tage et billede af dem. Gad vide hvordan de smager?

Grøntafdelingen var for øvrigt et kapitel for sig, for de havde selvfølgelig andet end svampe. Blandt andet tomater i alle mulige farver og faconer og et kæmpe græskar. Læg også mærke til de fine rosenkål på stok nederst til højre i billedet.

Store rosiner på stilk.

Og en hel køledisk fyldt med mini grønsager.

Og de var virkelig mini. Jeg har lånt kærestens hånd, for at illustrere hvor små grønsagerne er, for det kan jo være lidt svært at se, når der ikke er noget at sammenligne med, men her ses en blomkål.

Og her har vi en aubergine.

I Eataly var der selvfølgelig også en afdeling med hjemmelavet pasta. På glasruden står der, at man ikke skal være genert, men bare tage så mange billeder man har lyst til og derefter sende de bedste til Eataly, så de også kan se dem. I det hele taget var der slet ikke den der “du må ikke tage billeder og stjæle vores koncept” – attitude, som der indimellem er i andre forretninger, hvor man er nødt til at liste diskret rundt med sin telefon som en anden paparazzi. Her gik folk åbenlyst rundt og fotograferede som gale, men der var godt nok også meget af tage billeder af.

Når den hjemmelavede pasta var færdig, blev den anrettet i fade i en køledisk og var klar til salg.

Overfor pastaafdelingen lå slagteren og sjældent har jeg da set så imponerende bøffer. Igen er det svært at se, når man ikke har noget at sammenligne med og denne gang kunne jeg ikke bruge kærestens hånd, for der var selvfølgelig afskærmet med glas, men de der rib eyes er altså omkring 5-6 cm høje.

Ligeledes er de sirloins, der ligger i midten af billedet på længde med et stykke A4 papir – og vi snakker altså på den lange led.

Der var selvfølgelig også et bageri og som med alt det andet, var der frit udsyn for publikum. Melsækkene ligger klar til brug under bordet til højre i billedet.

Når brød og kager var færdigbagt, blev de bragt over i bagerudsalget og så var de klar til salg. Alene duften ville være nok til at jeg kunne købe mig fattig, hvis ikke det var fordi, vi lige havde spist frokost. Efter turen i Eataly nærmede klokken sig 16 og vi gik hen i en lille, nærliggende park, hvor vi drak kaffe med kager til og fodrede de små egern med nødder. Aldrig har jeg oplevet så tamme egern. Til at starte med, var de lidt mistroiske, men inden der var gået 5 minutter spiste de af hånden og efter et kvarters tid sad de nærmest på skødet af min mor og tog selv nødderne op af bakken.

Efter lidt afslapning på hotellet fandt vi en restaurant, denne gang en BBQ restaurant, hvor jeg fik den mest fantastiske Mac ‘n Cheese. Restauranten var meget hyggelig og lidt dunkel, så billederne er ikke så gode, men man kan da nogenlunde se maden.

De andre fik pulled pork for anden gang den dag. Nogle fik det i en burger og andre fik det “naturel” med pommes frites og coleslaw til. Til maden fik jeg en halloween øl, som var brygget med græskar og smagt til med efterårsinspirerede krydderier som kanel og muskat. Den var lige tilpas krydret og jeg synes den smagte fantastisk, men den var godt nok lidt speciel.

Efter maden var det blevet tid til en af kærestens og mine faste traditioner – nemlig en aftentur med Staten Island Ferry ud forbi Manhattans sydspids og forbi Frihedsgudinden, så man rigtigt kan nyde det hele med lys på. Man sejler med den gratis færge fra South Ferry til Staten Island og derefter tilbage igen. Turen tager ca. 15 minutter hver vej og færgerne sejler hvert 20. minut, så man behøver ikke planlægge noget eller reservere tid. Man møder bare op i færgeterminalen, går ombord og sætter sig ned og nyder synet af det smukt oplyste Manhattan, Brooklyn og New Jersey.

Det er meget svært at tage ordenlige billeder fra færgen, for det hele bliver lidt rystet, når man ligger der og skvulper rundt. Ikke desto mindre, prøver jeg altid at tage et par billeder, for scenariet er så sindssygt flot, men det bedste man kan gøre, er nok i virkeligheden bare at læne sig tilbage og suge det hele til sig og glemme alt om kameravinkler og blitz. Efter sejlturen var klokken over 23, så vi fandt den nærmest sub og begav os tilbage mod Times Square og vores hotel.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)