Så blev det efterårsferie og eftersom jeg jo som bekendt startede på studie i september, har jeg for første gang siden jeg gik i gymnasiet efterårsferie. Den skal nydes i fulde drag og det tegner allerede til en perfekt en af slagsen.

Jeg har altid haft fødselsdag i efterårsferien, eller i hvert fald samme dag som vi er gået på ferie, og i år var ingen undtagelse. I går havde jeg nemlig fødselsdag, men allerede i lørdags blev jeg fejret af familien herhjemme. De kom til kaffetid – 14 personer blev det til i denne omgang, så jeg havde lavet gammeldags æblekage med makroner og flødeskum og bagt cookies. Kærestens mor medbragte desuden sin fantastiske kringle, som hun bager efter kærestens mormors opskrift, så det er en klassikker med nogle år på bagen.

Jeg fik en helt masse gaver, blandt andet sengetøj, en flaske lækker, vintage portvin, en potage ske, 2 stk. kähler lyshuse, Poul Pava æggebægre, en digital vægt og et stegetermometer, en mini muffinform, penge, converse sko, et par Dolce Gabbana cowboybukser og et par Levis cowboybukser, et “lav selv bolcher” – sæt, gavekort og flere andre ting. Jeg har endnu ikke fået gave fra kæresten, for den skal jeg selv med ind og vælge her i løbet af efterårsferien og jeg glæder mig.

 

 

Eftermiddagen gik med kaffe, øl, sodavand og hyggesnak, hvorefter jeg havde forberedt en lille buffet til aftensmad med diverse spegepølser, rullepølse og ost. Desuden var der min mors hjemmelavede peberpaté med grønne peberkorn, lun skinkestang, blandet grøn salat, creme fraiche dressing, tunmousse med rejer, æbleflæsk og et stort fad med forskellige slags oste, oliven cornichoner, friske figner i halve og peberfrugt i ringe. Hertil var der rugbrød, lunt flute, kiks og smør. Der var vin og øl til maden og afslutningsvis fik vi kaffe med portvin og Anton Berg’s Blommer i Madeira og Jordbær i Champagne, så jeg tror ikke der var nogen, der gik sultne herfra. De sidste gik ved 23.30 tiden og derefter smuttede vi direkte i seng 🙂

I går, på min fødselsdag, sang kæresten fødselsdagssang for mig da vi vågnede, inden vi spiste en lækker brunch, stort set bestående af rester fra aftenen før. Over middag tog vi sammen med mine forældre en tur i Legoland,  der i anledning af Halloween var pyntet efter alle kunstens regler med græskar, halmballer, spøgelser og skeletter. Solen skinnede og vejret var dejligt, så vi brugte hele eftermiddagen i Legoland, inden vi kørte hjem og spiste aftensmad sammen og det var en helt perfekt fødselsdag. Der skal nok komme et selvstændigt indlæg om turen i løbet af et par dage.

Nu skal jeg så bare nyde at have efterårsferie. Kæresten har godt nok ikke ferie, men han er jo også først startet igen i sidste uge, efter 14 dages ferie imens vi var i New York, så det er vist rimeligt nok. Til gengæld har jeg masser af indlæg i ærmet, så udover at repetere og læse lidt fremad i skolebøgerne, så regner jeg også med at blogge. Og så skal jeg da ud og nyde årstiden – det er lige nu efteråret er allersmukkest, når alle de gule og røde blade gløder op imod den blå himmel – jeg håber på at få taget nogle rigtig flotte billeder af scenariet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)