Jeg er netop vendt hjem efter en hyggelig tur ind til byen. Jeg gik hele vejen derind – well, altså den ene kilometer der er, langs med vores sø og nød de smukke blade på træerne og den let fugtige og brænderøgsfyldte duft af efterår. Skønt.

Jeg havde tid ved min frisør kl. 12.00 – jeg er jo korthåret for tiden, så jeg bliver klippet fast hver 6. uge. Herefter nussede jeg egentlig bare rundt og kiggede. Købte en lille pose løs te i en butik og et glas med flydende honning, så jeg kan få lagt fordej til honningkager her i løbet af efterårsferien. Et lille stykke gult cheddar til at rive – konsistensen og smagen er lysår fra den færdigrevne man kan købe i supermarkedet, blev det også til, inden jeg begyndte at blive sulten.

Jeg havde egentlig overvejet at købe en færdiglavet sandwich med hjem fra bageren, men ombestemte mig. Er jeg den eneste, der bliver nærig, når jeg skal betale næsten 50 kr for sådan en dum bolle med pålæg? Nu jeg tænker over det, står jeg også altid og skaber mig, når jeg ser prisen på tørkager eller flødekager. For slet ikke at tale om et restprodukt som romkugler…… ikke et ondt ord om romkugler, men de er jo et restprodukt og lavet af kage der ikke er blevet solgt og som ellers skulle have været smidt ud, så 15 kr. stk synes jeg måske ligger lige i overkanten af, hvad man kan tillade sig. Muligvis er det en erhvervsskade jeg har fået, for jeg har jo arbejdet i bagerforretning og med bageri i mange år og kender derfor næsten altid produktionsprisen OG avancen. Fx er der omkring 70 % avance på de der pølsehorn, der sælges i supermarkederne.

 

 

Nå, men det var et sidespring, for jeg bestemte mig i stedet for til at købe en stor, lækker bolle og gå hjem og lave mig en sandwich af nogle af de osterester, vi stadig har efter min fødselsdag i lørdags. Som sagt så gjort og det blev en skøn sandwich med masser af brie og peberfrugt. Ved siden af fik jeg en stor caffe latte fra Dolce Gusto’en – bare for at gå hele vejen med café stemningen. Det er ellers ikke så tit jeg laver kaffe på maskinen, jeg er jo mest til te, så det plejer at være kæresten der bruger den, men i dag havde jeg lyst. Og det smagte skøøøøønt.

Nu vil jeg hvile benene et par timer – jeg rendte jo også ret meget rundt inde i byen, inden vi skal til spinning ved 17.30 tiden. Aftensmaden står på fiskefrikadeller af laks (dem laver kæresten) med ovnbagt butternut græskar og rørt remoulade med kapers. Derefter tror jeg, at jeg skal prøve min nye te, den jeg lige har købt og mon ikke også jeg kan klemme et par af de nybagte cookies ned “on the side”, hvis jeg gør mig lidt umage 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)