De fleste kender vist til fully loaded potato skins, som er en amerikansk klassiker. Hvis ikke, drejer det sig i al sin enkelthed om bagte kartofler, hvor indmaden er skrabet ud og erstattet af smeltet ost, bacon og lidt creme fraiche eller creme fraiche dressing, hvorefter der er pyntet med forårsløg og måske lidt tomat i tern. Men fully loaded hasselback potatoes, den er altså ny, i hvert fald for mig, så da jeg faldt over ideen, imens vi var i New York, var jeg helt sikker på, at det skulle afprøves, når vi kom hjem. Det blev så i aften, hvor vi har spist tidligt og derfor godt kunne nøjes med lidt let mad.

Jeg skrællede ikke kartoflerne, men nøjedes bare med at skære nogle solide snit halvt igennem dem. Kartoflerne var for resten bagekartofler – normalt bruger jeg egentlig almindelige små kartofler til hasselback kartofler, men når de skulle udgøre et helt måltid, syntes jeg godt, de kunne være lidt større. Kartoflerne blev penslet med lidt smeltet smør og kom derefter i ovnen i godt og vel halvanden time ved 150 grader, imens jeg hentede kæresten fra arbejde. Nemt og bekvemt.

De sidste 10 minutter af bagetiden lagde jeg 4 skiver bacon ind i ovnen til kartoflerne og lod dem stege sprøde. Så tog jeg kartofler og bacon ud, dryssede revet cheddarost over kartoflerne og gratinerede dem et par minutter til osten var smeltet. Til sidst anrettede jeg kartoflerne på to tallerkner og gav dem hver en klat creme fraiche og et drys bacontern og forårsløg på toppen og så var der aftensmad. Mums det var godt og helt klar noget, som jeg også vil prøve at lave igen, evt. som tilbehør til en god bøf eller sådan noget, hvis vi skulle gå gæster.

Fully loaded hasselback potatoes.

2 pers.

2 stk bagekartofler
lidt smeltet smør til pensling
4 skv bacon
1 håndfuld revet cheddarost
2 spsk creme fraiche
1 spsk forårsløg i tynde ringe

Skyl og tør kartoflerne godt, inden de skæres til hasselback kartofler ved at skære skiver næsten igennem kartoflen med en skarp kniv. Pensl kartoflerne med lidt smeltet smør og bag dem ved 150 gr i ca halvanden time. Når der er 15 minutter tilbage af bagetiden, lægges baconskiverne på en bageplade og steges sprøde og brune i ovnen, hvorefter de lægges på fedtsugende papir og brækkes i mindre stykker. Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel revet cheddar på toppen, herefter sættes kartoflerne igen i ovnen indtil osten er smeltet. Tag kartoflerne ud og pynt dem med en spsk creme fraiche på toppen samt drys af bacon og forårsløg. Server straks, enten som selvstændig ret eller tilbehør.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)