Krydrede kanelmakroner…

2 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Julesmåkager, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Her kommer en lille, lækker sprød og alligevel sej efterårssmåkage med en skøn smag af kanel og mandler og et lækkert, knasende marengslag på toppen. Ideen stammer fra en gammel Bo Bedre julebog, som jeg lånte på biblioteket forleden dag. De har kun lige fået julebøgerne frem, men jeg låner dem ofte i god tid, for på den måde er udvalget større og desuden er der også håb om, at jeg rent faktisk får lavet nogle af de lækre ting, jeg bliver inspireret til.

Opskriften stammer eftersigende fra Sydtyskland og De Baltiske Lande og ifølge Bo Bedre, skulle kagerne have været stukket ud med en stjerneform og i øvrigt have heddet kanelstjerner. Tjaaaa, nu syntes jeg, det var lidt nemmere bare at skære den udrullede dej ud i firkanter med en skarp kniv, så det med stjernerne må man tænke sig til. Desuden er det jo heller ikke jul endnu.

Navnet “kanelstjerner” gik jo så lidt i vasken, ligesom jeg også ændrede lidt i opskriften undervejs, så jeg endte med at kalde dem kanelmakroner i stedet. Selve dejen laves nemlig af piskede æggehvider, mandler og flormelis ligesom makroner og smagen minder også meget om en kanelkrydret makron eller måske endda en macaron, men den er til gengæld en anelse mere sej og blød i midten.

Dejen var meget nem at lave og lidt sværere at udrulle. I opskriften stod der, at man skulle lade den stå koldt et par timer, men jeg endte med i stedet at tilsætte lidt ekstra flormelis og så gik det meget nemt. De udrullede kager skal stå og tørre et par timer, ligesom macarons, hvorefter der smøres lidt glasur på og kagerne bages. Det er glasuren, der giver det lækre, knasende marengs på toppen til sidst, så det er vigtigt, at man ikke dropper det.

 

 

Alt i alt syntes jeg, at der blev en fin og lækker portion småkager ud af det – måske skal de ligefrem bages igen, når vi nærmer os jul.

Krydrede kanelmakroner.

30 stk

2 æggehvider
150 gr flormelis
150 gr mandelmel/fintblendede mandler
1 spsk stødt kanel

Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis. Tag 2-3 spsk glasur fra til glasering og tilsæt herefter mandelmel og kanel til dejen. Sæt dejen koldt et par timer og rul den herefter ud i ca. 1 cm tykkelse på et køkkenbord drysset med lidt ekstra flormelis, så dejen ikke hænger fast. Skær dejen i firkanter på ca. 3 x 3 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad kagerne tørre et par timer ved stuetemperatur, inden de smøres med et tyndt lag glasur på toppen og bages ved 150 gr i 15-20 minutter.

Lad kagerne køle på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
9 år siden

Hej Anne – det lyder til at være nogle småkager, men hvis jeg laver dem, vil jeg bage dem og så putte glasur på, når de er kolde og har tørret et par timer. Faktisk er jeg ret sikker på, at det også er sådan, du gjorde – og bare kom til at skrive noget andet 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)