Lækre cookies til efterårsferien…

4 kommentarer
Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Efterårsferie og skolefri, i hvert fald for mit vedkommende, men formentlig også for en hel del skolebørn, betyder at der skal hygges igennem og måske spises kage. Herhjemme er der i hvert fald blevet bagt en stor portion cookies, så der er lidt lækkert til teen om eftermiddagen og om aftenen.

Disse her cookies har efterhånden fulgt mig i en del år. De er fyldt med hakkede valnødder og chokolade og vanvittigt populære – i hvert fald har jeg aldrig serveret dem for “uindviede”, uden at være blevet bedt om opskriften 🙂 Valnødderne kan udskiftes med andre nødder, fx hasselnødder, pecannødder eller grofthakkede mandler og er man overhovedet ikke til nødder eller mandler af nogen art, kan man i stedet tilsætte tranebær/rosiner eller (uhhhhhhhhhh) doble op på chokolademængden og bage dem udelukkende på chokolade. I så tilfælde kan man jo vælge at bruge en kombination af eksempelvis mørk og lys chokolade eller hvid.

Denne her portion giver ca. 25 middelstore cookies, men man kan i stedet bage 15 kæmpe store cookies eller 35 små cookies. Man skal bare være opmærksom på bagetiden, for den afhænger selvfølgelig af kagernes størrelse – de store cookies skal have et par minutter længere i ovnen og de små et par minutter kortere. Som udgangspunkt skal de færdigbagte kager være gyldentbrune i kanten. Foretrækker man cookies, der er lidt seje og bløde i midten, kan man tage dem ud, når de er blevet gyldne i kanten og vil man hellere have helt sprøde cookies, kan man bage dem et par minutter ekstra.

 

 

Kort sagt, næsten uanset hvilken form for cookies man er til – med eller uden nødder, med eller uden frugt og om de skal være bløde eller sprøde, så er denne her opskrift løsningen.

Cookies med valnødder og chokolade.

25 stk.

140 gr smør

120 gr sukker

75 gr brun farin

1 æg

50 gr havregryn

140 gr hvedemel

1/2 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

100 gr nødder/mandler grofthakkede

100 gr mørk chokolade, grofthakket

Smelt smørret og afkøl det let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Tril dejen til kugler på størrelse med en stor valnød og sæt dem på en bageplade. Sørg for mellemrum mellem kagerne, da de flyder ud. Pres kuglerne let flade med fingrene og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 200 gr, til de er gyldentbrune i kanten. Lad kagerne afkøle på risten og opbevar dem i en kagedåse.

Note. Lav evt. en dobbelt portion dej og læg den ene halvdel af kuglerne på et skærebræt eller i et fad der kan gå i fryseren og frys dem. Når kuglerne er hårde, kan de lægges i en bøtte og opbevares i fryseren uden at klistre sammen. Næste gang der skal bages cookies, lægges et passende antal kugler til optøning på en bageplade og bages herefter som vanligt.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gitte Kristensen
6 år siden

De smager bare så godt. Jeg køber callebaut chokolade i Tyskland det er meget billigere. jeg har bestilt chokolade med karamelsmag det vil jeg prøve med næste gang. Hilsen Gitte

Gitte Kristensen
6 år siden

Ok Anne. Min veninde og jeg bestiller hjem fra Pato versand. De har bare så meget vi bestiller også marcipan. Vi giver kun14 EUR i Porto
Jeg laver rigtigt meget mad efter dine opskrifter. Jeg er på din side flere gange om ugen

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)