Som lovet kommer her opskriften på de skønne, små muffins med bacon, forårsløg og cheddarost, som vi fik som tilbehør til græskarsuppen i går aftes. Kæresten så noget underlig ud i hovedet, da jeg fortalte ham, at vi skulle have muffins med bacon, men da jeg havde forklaret ham, at det ikke var kager men madmuffins, var det helt i orden – jeg tror, han lever lidt i skræk for, at jeg skal begynde at eksperimentere med at komme bacon i diverse kager og cookies, som mange amerikanere gør 🙂
Anyway, de skønne muffins blev bagt og serveret og vi var begge meget tilfredse med resultatet. Når man “kun” får suppe til aftensmad, synes jeg ligesom, der skal være lidt lækkert tilbehør andet end bare en skive franskbrød, så jeg kan godt lide at eksperimentere med forskellige, små suppebrød. Disse her kan i højeste grad anbefales og kan man ikke lide bacon, forårsløg eller cheddarost, kan man jo bare udskifte fyldet med noget andet, fx oliven eller feta, soltørrede tomater, skinke, små kyllingestykker, majskerner eller måske lidt finthakket peberfrugt.
Hvis det overhovedet er muligt, så vil jeg anbefale, at man koordinerer bagetiden med suppen, så de to ting er færdige nogenlunde samtidigt – det smager skønt med de lune muffins til den varme, cremede suppe, men selvfølgelig kan man bare lune muffins’ene på brødristeren eller i ovnen, hvis de er blevet kolde, eller hvis der er rester fra dagen før. Jeg vil også umiddelbart tro, at de kan fryses.
Madmuffins med bacon, forårsløg og cheddarost.
6 store muffins eller 9 små.
4 skiver bacon, klippet i mindre stykker
4 stilke forårsløg inkl. den grønne top, skåret i tynde ringe
1,75 dl mælk – måske lidt mere, hvis dejen er meget tyk
1 æg
2 spsk olie
200 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt og lidt peber
2 håndfulde revet cheddar
Bacon steges sprødt på en lille pande eller i en gryde og forårsløg tilsættes og svitses med et par minutter. Mælk, æg, olie, mel, bagepulver, salt og peber røres sammen i en skål. Cheddarost tilsættes og tilsættes røres bacon/løgblandingen i. Med en spiseske fordeles dejen i 6-9 papirsmuffinforme, som evt. placeres i en muffinform. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad de færdigbagte muffins køle lidt af på bageristen og server dem lune til suppe.
Så blev det dagen derpå, som de kalder det i radioen i dag, efter en ordentlig omgang blæsevejr i går. Jeg hørte at Tryg regner med skader for omkring 1 milliard – det er altså også en slags penge, som kunne være brugt på mange andre ting, men når alt kommer til alt, så skal vi nok være glade for at bo et sted, hvor noget af det vildeste der kan forekomme, er en solid omgang regn, blæsevejr eller snevejr engang imellem.
Vi fik heldigvis ikke skader af nogen art – ikke engang et træ væltede i haven, men jeg tror, der er røget et par stykker af de gamle, tørre graner i skoven oppe bagved os. Det er nu ikke så specielt, for dem ryger der nogle stykker af hver eneste gang det blæser op til storm – der går vel en 10 stykker på en vinter. Min mor fortalte dog, at der havde ligget en væltet flagstang i en have og en trampolin i tusind stykker på vejen, da hun kørte hjem fra arbejde, så helt så heldige som os har alle vist ikke været, men hvis bare man har en ordentlig forsikring, er det jo ikke verdens undergang og nu bliver der da travlt for håndværkerne i de næste par uger.
Jeg slap desværre ikke så billigt, som jeg troede i går aftes. Mureren har været her og dækket mange huller i taget med nye tagsten, og så hjalp han VVS-manden med at lægge foreløbig inddækninger på to kviste, hvor tagene var røget af. I nat lynede og tordnede OG regnede det ned i alle huller; også i dag gav det tæt regn, så det var heldigt, at begge håndværkere kunne udbedre tagskaderne. Der er desværre også skader andre steder udenfor – men huset og jeg står da endnu! Godt, I slap så billigt.
Elsebeth – Det vigtigste er jo trods alt at du og herefter huset står endnu, selvom jeg godt har læst, at I fik en ordentlig tur i Sønderjylland. Det er heldigt, at du allerede har haft håndværkere ude, for jeg tror de får travlt i de kommende uger – der holdt i hvert fald masser af håndværkerbiler ,udenfor de huse jeg passerede i går, så der bliver nok lidt ventetid/ventelister på den slags ydelser i nærmeste fremtid.
Kærlig hilsen
Anne.
Hej 🙂
Kan man godt lave dine muffins dagen før og spise dem kolde?
Knus herfra – og god sommer.
Monica – Det er jeg helt sikker på, at man godt kan. Bare opbevar dem i en plasticpose, så de ikke bliver tørre 🙂
Og rigtig god sommer til dig 🙂
Tusind tak for den opskrift… De er godt nok gode!… Her er vi vilde med bacon så jeg smed en hel pakke tern i (200 gr) og erstattede forårsløg (som min Netto åbenbart ikke har lige pt.) med en enkelt porre. Mums!
Jette – Det glæder mig, at du kunne bruge opskriften – lyder også som en god idé, at bruge ekstra bacon og erstatte forårsløg med porre – jeg har altid en porre til overs, når jeg handler de steder, hvor jeg SKAL købe et helt bundt 😀