På denne her tid af året, når diverse juleting begynder at titte frem fra butikkernes hylder, er det tid til en helt særlig te – nemlig jule-te’en. Jule-te har jeg elsket, siden jeg var helt lille, når vores sædvanlige aftente blev udskiftet med denne særlige og krydrede variant i slutningen af november. Når først man hælder dampende jule-te i koppen og duften spreder sig i stuen, så melder julestemningen og hyggen sig for alvor.

Nu hører jeg jo til blandt te-elskerne og kan også vældig godt lide krydret te, så jeg synes sagtens, man kan begynde at drikke jule-te allerede i starten af november og for min skyld, kan man faktisk også roligt fortsætte med at drikke den efter jul, så måske burde man i virkeligheden omdøbe jule-te til vinter-te.

Forleden dag så jeg så mit snit til at snige årets første pose jule-te ned i kurven, da vi var ude og handle – den lå jo der og kiggede på mig, så den var jeg nødt til at have med hjem. Kæresten griner ellers lidt af mig, for jeg kan simpelthen ikke holde mig fra alle juletingene i butikkerne, selvom nogen nok vil mene, at det er en lille smule for tidligt.

 

 

Jule-te’en kommer fra Fredsted. Jeg har tidligere anmeldt deres grønne te med citron, og den fås både som løs te og som breve. Jeg har foreløbigt set den i Netto og Fakta til 12 kr, men skal ikke kunne sige, om den føres andre steder. Selve blandingen består af sort te med kanel, æblestykker, hibiscus, hyben, mandler, appelsinskal, nelliker, enebær og ribs og den har en krydret og “julet” smag på den gode måde, hvor jeg især synes nellikerne smager igennem. Teen bliver bedst, hvis den brygges på friskkogt vand og efterfølgende får lov til at trække i 3-4 minutter. Den smager skønt au naturel, men jeg synes næsten, den bliver endnu bedre, med en lille sjat mælk i. Alt i alt en jule/vinter te, lige efter mit hjerte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)