Jeg har egentlig altid forestillet mig, at bread pudding var sådan et underlig engelsk/amerikansk forsøg på at lave en dessert ud af en skive gammelt brød og et æg. Det er det vel for så vidt også, men nu er jeg så absolut hoppet med på vognen, på trods af at jeg er pære-dansk og desuden lavede den med æbler – hehe.

Nå, men på trods af, at jeg for længe siden havde besluttet mig for, at bread pudding var underligt og absolut ikke særlig dessert-agtigt, så har jeg ikke rigtigt kunne se mig ud over, at det jo i bund og grund bare var en form for avancerede “arme riddere”, som jeg er stor fan af, så hvor galt kunne det lige gå? Og da jeg så endnu engang faldt over emnet i en Nigella Lawson kogebog i dag, hvor hun havde lavet en bread pudding på gamle croissanter, var jeg bare nødt til også at prøve.

Der var både hjemmebagt franskbrød i brødskuffen og æbler i haven og æg og mælk er der stort set altid i køleskabet, så der var jo ikke rigtigt nogle undskyldninger for at lade være. Desuden var der også en lækker rest kanel creme fraiche, fra vi havde gæster i weekenden, hvor jeg serverede bagte æbler med kanel creme fraiche til dessert og det kunne så passende kommes oven på den færdige bread pudding. Som sagt så gjort og 10 minutter senere var jeg færdig og sad spændt og kiggede ind i ovnen, imens vidunderet bagte. Er jeg virkelig den eneste, der kan sidde på køkkengulvet og glo ind ad ovndøren, imens noget vokser sig stort, sprødt og gyldent derinde?

 

 

Da min bread pudding var færdig og æggene havde sat sig og var fint soufflerede, hev jeg den ud af ovnen og lod den afkøle i ca. 5 minutter, inden jeg hældte kanel creme fraiche på og smagte en bid. Og hvilken bid! Det var så langt fra, hvad jeg havde forestillet mig – der var ikke så meget som antydningen af mælkeopblødt franskbrød her, men derimod en sød, blød og knasende sprød dessert. Arme riddere go home – dette her er den nye brød-dessert her i huset. I hvert fald så længe der er æbler i haven og efterår i luften.

Breadpudding med æble og kanel.

2 pers.

2 skv. franskbrød i tern

1 æg

0,75 dl mælk

2 spsk sukker

1 tsk kanel

evt. et nip vanillepulver

1 æble i små tern

desuden smør til formen og lidt kanelsukker til drys

Læg brødstykkerne i en skål. Rør æg, mælk, sukker og kanel sammen og hæld det over brødstykkerne. Tilsæt æbletern og vend det godt rundt. Lad blandingen trække i ca. 5 minutter. Imens smørres 2 portionsforme med smør. Fordel brødblandingen i de to forme, drys med 1 tsk kanelsukker på hver og bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter, til toppen er gylden og puddingen er fint souffleret. Server de lune puddings med iskold kanel creme fraiche, almindelig creme fraiche eller flødeskum.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)