Det er efterhånden ved at være nogle år siden, jeg sidst har lavet tacotærte. Faktisk tror jeg ikke, vi har fået det siden bloggens spæde ungdom og det er faktisk synd, for det smager ret godt og kæresten er vild med det. Men for nylig har vi etableret en lille “hverdagsmadklub” sammen med et vennepar og da jeg skulle finde på noget aftensmad til os, kom jeg pludselig i tanker om tacotærten og så var det ligesom afgjort. Tærten blev serveret med blandet salat, creme fraiche dressing, quesadillas med cheddarost/lufttørret skinke, samt hjemmelavet guacamole og salsa og jeg kan med garanti love, at der ikke var nogen, der gik sultne fra bordet.

I al sin enkelhed består en tacotærte af en grov tærtebund, som fyldes med tacokrydret oksekød. Øverst fordeles en topping – primært bestående af creme fraiche og revet ost og til sidst sættes hele herligheden i ovnen og bages. Thats it! Tærtebunden skal forbages, men det kan jo gøres i forvejen ligesom oksekødet og creme fraiche fyldet også kan klargøres i god tid – på den måde skal tærten bare lige samles og bages og så er der nem og hurtig aftensmad på en travl dag.

 

 

En lækker, blandet salat ved siden af tærten gør lykke, men man kan også servere tærten “a la taco” og lave små skåle med tilbehør – fx strimlet salat, agurk, tomat, peberfrugt, majs, chili og oliven, salsa, creme fraiche og guacamole. På den måde kan man lade tærten fungere lidt som en tacoskal og hver især kan toppe sit tærtestykke med det grønt man bedst kan lide – så er det også slut med kræsne børn, der kun vil spise del-elementer fra salatskålen.

Tacotærte.

3-4 pers.

Bund.

125 gr blødt smør

100 gr grahamsmel

150 gr hvedemel

1/2 dl vand

1 nip salt (husk – taco krydderi er ret saltet i forvejen)

Hæld alle ingredienserne i en skål og saml hurtigt dejen med fingrene. Alternativt kan dejen røres sammen i en køkkenmaskine. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (22-25 cm i diameter) med dejen. Prik dejen med en gaffel og forbag den i ca. 10 minutter ved 200 grader.

Taco fyld.

2 fed hvidløg, finthakket

1 løg, hakket

1 spsk olie

400-450 gr hakket oksekød

1 brev taco krydderi

evt. lidt chilipulver efter smag

1/2 dl vand

Svits hvidløg og løg i olien i en gryde. Tilsæt oksekødet og brun det godt igennem. Rør herefter tacokrydderi, evt. chilipulver og vand i kødet og lad det koge i ca. 5 minutter, til vandet er let fordampet. Fordel kødfyldet i den forbagte tærtebund.

Creme fraiche topping.

2 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

2 dl revet ost – gerne cheddar

2 tomater i tern

1/2 peberfrugt i tern

salt og peber (husk – tacokrydderi er ret saltet i forvejen)

Rør alle ingredienserne til creme fraiche fyldet sammen og fordel det i et jævnt lag ovenpå kødfyldet i den forbagte tærtebund. Tærten bages herefter i 30-40 minutter ved 200 grader, til creme fraiche laget har sat sig og tærten er gylden og lækker. Server tacotærten med salat eller grønsager og guacamole og/eller salsa.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)