Kæresten arbejdede sent i går. Faktisk var han først hjemme ved 20-tiden og derfor var der kun mig selv at tænke på til aften. Jeg havde fået en sen frokost og kunne ikke rigtigt bestemme mig for, hvad jeg skulle lave til aftensmad, men efter et kig i køleskabet bestemte jeg mig for, at jeg i hvert fald skulle have en portion dadler med bacon og mandler. Det er en af mine yndlings-efterårs snacks og jeg bliver seriøst aldrig træt af dem.

Da nu ovnen alligevel skulle i gang, når jeg skulle stege dadlerne, bestemte jeg mig for, at jeg lige så godt kunne bage et franskbrød i samme ombæring og det skulle være et gulerodsfranskbrød med solsikkefrø. Men inden jeg overhovedet nåede så langt, bestemte jeg mig i stedet for at bage boller – så er der også til madpakkerne. Som sagt så gjort, og jeg er så glad for, at jeg ombestemte mig, for det endte med at blive nogle helt fantastiske, lækre og luftige boller som både kan spises med pålæg og ost eller med noget sødt som fx syltetøj eller pålægschokolade. Selv kæresten var nødt til at smage en, da han kom hjem fra arbejde, selvom han faktisk havde spist pizza.

 

 

Vi har begge haft en bolle med lidt pålæg med i madpakken i dag og de smager akkurat lige så godt som i går – gulerod holder jo typisk brød og boller blødt og lækkert i et par dage, så jeg kan kun opfordre til at prøve denne her opskrift. Vil man ikke have dem med på madpakken, kan de også sagtens spises til morgenmad, til en brunch eller til en kop eftermiddags eller aftenskaffe. Jeg fortryder i hvert fald ikke, at jeg droppede ideen om franskbrødet og i stedet lavede boller.

Gulerodsboller.

10 stk.

1,5 dl mælk

1,5 dl vand

25 gr smør

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 stor gulerod, revet

1,5 dl solsikkefrø

ca. 450 gr hvedemel

Lun mælk og vand og smelt smørret heri. Når blandingen er lillefingervarm udrøres gæren heri. Tilsæt salt, sukker, gulerod, solsikkefrø og til sidst melet og ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Slå dejen ned og form 10 boller. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Bag bollerne ved 200 grader i 15 minutter til de er gennembagte og lysebrune. Lad bollerne køle af på ovnristen og nyd dem lune eller kolde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)