Lakridsmandler med hvid chokolade og citron…

0 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Ud fra devisen “når Summerbird kan, så kan jeg osse”, kastede jeg mig ud i at fabrikere disse, yderst vanedannende skulle jeg lige hilse at sige, lakridsmandler med hvid chokolade og citron. Jeg har købt dem et par gange, men det viste sig, at de i virkeligheden er usædvanligt simple at lave, så har man kastet sin kærlighed på Summerbirds variant, er der mange penge at spare, ved at begive sig ud i en omgang “byg selv”.

Jeg indrømmer, at mine mandler endte med at blive nogle små, deforme klumper, men under alle omstændigheder nogle yderst velsmagende klumper, så jeg er godt tilfreds. Så må jeg arbejde på udseendet en anden gang, hvor jeg er lidt mere tålmodig. Det fineste resultat får man selvfølgelig, hvis man dypper mandlerne enkeltvis i den smeltede, hvide chokolade og derefter banker overskydende chokolade af og sætter dem til tørre på et stykke papir, men jeg smuttede bare alle mandlerne ned i skålen, rørte rundt og fiskede dem op igen. Jeg har egentlig heller ikke så meget imod det let rustikke look, de endte med at have.

Ønsker man en kraftig lakridssmag, kan det være en god idé at sigte lakridspulveret over mandlerne, inden chokoladen er helt stivnet – ønsker man, som jeg, bare en snert af lakrids på hver mandel, venter man til chokoladen er stivnet og vender derefter mandlerne rundt i en skål med et drys lakridspulver. Jeg har brugt helt lys lakridspulver, lavet på lakridsrod, til denne her portion, men det er jo op til den enkelte, at bruge den slags lakridspulver man selv foretrækker. Man kan blandt andet købe lakridspulver på nettet og i Matas og der findes lidt for enhver smag og pengepung.

 

 

Jeg regner med, at denne her portion forsvinder i løbet af aftenen, for de er som sagt ret svære at holde sig fra, men jeg kunne sagtens forestille mig, at lave en lidt større portion, når vi skal til at lave julekonfekt. Jeg har sådan på fornemmelsen, at de vil være populære, når de ligger sammen med nougat og marcipanstykkerne i konfektskålen.

Lakridsmandler med hvid chokolade og citron.

40-50 mandler, afhængigt af størrelsen

100 gr god, hvid chokolade

reven skal i 1 økologisk citron

lakridspulver

Læg mandlerne på en bageplade og rist dem let ved 200 gr i 5-8 minutter, til de begynder at tage farve og dufte. Lad mandlerne køle af. Imens smeltes chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter. Når chokoladen er smeltet blandes citronskallen i og mandlerne dyppes i chokoladen og lægges til tørre på et stykke bagepapir. Drys de halvtørre eller heltørre mandler med lakridspulver og vend dem rundt, så pulveret hænger ved. Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder, hvis de når så langt.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)