Pølsehorn! Af den gode, bløde, svampede, lette og luftige slags. For selvom jeg egentlig ikke er den store fan af pølser og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til pølsehorn med sennep og ketchup. Og det skal være af den gode, hjemmelavede slags – pølsehornene altså, for pølserne køber jeg hos slagteren.

Jeg har haft fri fra skole i denne her uge og har nydt at gå herhjemme – Morten har derimod arbejdet som sædvanligt, men har altid tidligt fri om fredagen, så jeg havde beregnet det sådan, at der var nybagte pølsehorn, sennep, ketchup og frisklavet te, da han kom hjem fra arbejde kl. 14, hvilket ikke var noget, jeg ligefrem blev upopulær på. Desuden havde jeg lavet en stor portion mini romkugler i går, som Morten havde med på arbejde til kollegaerne i dag, så der var lutter ros til mig, da han kom hjem. Og nu står weekenden så for døren – dejligt!

Lette og luftige pølsehorn

Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 20 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
 • 10 gode pølser (skåret i halve)
 • evt. sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

 • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang. Læg et viskestykke eller lignende over skålen og lad dejen hæve i 1 time. 
  Slå dejen ned og del den i 20 stykker. Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver sidende på pølsen – lidt ligesom snobrød på en pind. Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg eller bare med lidt vand. Bag pølsehornene ved 180 gr varmluft i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.

Noter

Pølsehornene kan sagtens holde sig til dagen efter, men skal man gemme dem i længere tid, eller skal de bruges til madpakker, kan de med fordel fryses.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)