Her kommer en rigtig god, gammeldags klassiker af en vinter-simreret, nemlig mørbradgryde med bacon, pølser og paprika. Det er ikke noget, jeg nogensinde har fået serveret hjemme hos mine forældre, så jeg har først stiftet bekendtskab med gryden indenfor de seneste par år, men det smager skønt. Mørbrad, stegte baconstykker og små pølser i en paprikakrydret fløde-tomatsauce, serveret med ris eller kartoffelmos – what’s not to like?

I går var kærestens mor og hendes kæreste hernede og spise og da jeg skulle i skole fra 12.30 til 15.00, måtte menuen gerne stå på noget, som kunne forberedes om formiddagen og derefter bare skulle varmes om aftenen. Valget faldt derfor på mørbradgryde, som næsten kun bliver endnu bedre af at blive genopvarmet, og at dømme efter lydene rundt om bordet, faldt menuen i god jord. Retten er rimelig simpel at lave og passer sig selv, så det er i allerhøjeste grad både nem og bekvem hverdags og gæstemad.

 

 

Indrømmet, det kan da godt være, at mørbradgryde minder lidt om svundne tider og ikke lige umiddelbart er noget, man forbinder med gæstemad, men ligesom med tunmousse, indbagt mørbrad , skinkestang og citronfromage, så er det min erfaring, at den slags mad ofte skaber både jubel og nostalgi og sætninger a la : “Århhhh det elsker jeg, men det er såååå længe siden, jeg sidst har fået det”! Og med lækker rødvin i glassene er stemningen lagt til en ordentlig omgang “walk down memory lane”.

Mørbradgryde med bacon, pølser og paprika.

4 pers.

1 pk. bacon, skåret i mindre bider

1 afpudset mørbrad, skåret i mundrette tern

1 fed hvidløg, presset eller finthakket

1 løg, skåret i tern

1 rød peberfrugt, skåret i tern

1 ds. hakkede tomater

1 spsk paprika

et nip chilipulver

1 pk. gode cocktailpølser

1/4 L fløde

evt. 1 spsk mel til jævning

salt og peber

Steg bacon lysebrunt og sprødt i en stor gryde. Tilsæt mørbradstykker og brun dem godt igennem. Herefter tilsættes hvidløg, løg i tern og peberfrugt og det svitses igennem i et par minutter. Hæld de hakkede tomater i gryden sammen med paprika og chili og hæld vand på til det lige dækker, jeg brugte omkring 1/2 L. Herefter simrer mørbradgryden med låg på i ca. 45 minutter.  Tilsæt cocktailpøser og fløde og varm det hele igennem. Hvis saucen ønskes tykkere, kan man blande en jævning af 1 spsk. mel og lidt vand i en meljævner og tilsætte. Smag til med salt og peber og server med kogte ris eller en god kartoffelmos.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)