Pølsehorn! Af den bløde, svampede, lette og luftige slags. For selvom jeg egentlig ikke er den store fan af pølser og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til et pølsehorn med sennep og ketchup. Og det skal helst være af den gode, hjemmelavede slags – pølsehornene altså, for pølserne køber jeg hos slagteren.

Jeg fik lyst til at lege lidt med faconen på pølsehornene i dag. Derfor delte jeg dejen i mindre stykker, som blev trillet til tynde strimler og til sidst viklet rundt om pølserne. Faktisk lidt som når man vikler et snobrød om en pind. Jeg synes jeg, at resultatet blev rigtig fint og pølsehornene ser flotte ud, men foretrækker man den klassiske teknik med at udrulle dejen, skære den ud i trekanter og trille dej og pølser til horn, så gør man selvfølgelig bare det. Man kan desuden drysse hornene med sesamfrø, inden de bages i ovnen. Det bevirker jo ikke den store smagsforskel, men det ser fint ud og er ungerne med i køkkenet, er jeg sikker på, at de gerne vil have tjansen med at pensle hornene og fordele de små sesamfrø.

Jeg har haft ferie fra skole i denne her uge og har nydt at gå herhjemme. Morten har derimod arbejdet som sædvanligt, men han har altid tidligt fri om fredagen. Jeg havde derfor beregnet det sådan, at der var nybagte pølsehorn, sennep, ketchup og frisklavet te, da han kom hjem fra arbejde kl. 14, hvilket ikke var noget, jeg ligefrem blev upopulær på. Desuden havde jeg lavet en stor portion mini romkugler i går, som Morten havde med på arbejde til kollegaerne i dag, så jeg har rigtig udnyttet mine fridage og der var da også lutter ros til mig, da han kom hjem. Og nu står weekenden så for døren – det bliver bare så dejligt!

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Pølsehorn

Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 20 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
 • 10 gode pølser (skåret i halve)
 • evt. sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

 • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
 • Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time. 
 • Slå dejen ned og del den i 20 stykker. Tril hvert stykke til en tynd dejpølse og sno den rundt om hver halve pølse. Lidt ligesom snobrød på en pind.
 • Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
 • Bag pølsehornene ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
 • Lad hornene køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.

Noter

Pølsehornene kan sagtens holde sig til dagen efter, men skal man gemme dem i længere tid, eller skal de bruges til madpakker, kan de med fordel fryses.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)