Pølsehorn! Af den bløde, svampede, lette og luftige slags. For selvom jeg egentlig ikke er den store fan af pølser, og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til et pølsehorn med sennep og ketchup. Og det skal helst være af den gode, hjemmelavede slags. Pølsehornene altså. For pølserne køber jeg som regel hos slagteren.

Se også – Pizzasnegle med tomat og ost I Svampede gulerodsbrud I Chokoladebrud I Frøsnappere med pikantost

Luftige pølsehorn – min bedste opskrift.

Jeg fik lyst til at lege lidt med faconen på pølsehornene i dag. Derfor delte jeg dejen i mindre stykker, som blev trillet til tynde strimler og til sidst viklet rundt om pølserne. Faktisk lidt som når man vikler et snobrød om en pind. Jeg synes jeg, at resultatet blev rigtig fint og pølsehornene ser flotte ud. Men foretrækker man den klassiske teknik med at udrulle dejen, skære den ud i trekanter og trille dej og pølser til horn, så gør man selvfølgelig bare det.

Man kan drysse hornene med sesamfrø, inden de bages i ovnen. Det bevirker jo ikke den store smagsforskel, men det ser fint ud. Og er ungerne med i køkkenet, så er jeg sikker på, at de gerne vil have tjansen med at pensle hornene og fordele de små sesamfrø. Og vil man have et alternativ til pølserne, så kan jeg anbefale at fylde hornene med skinke og ost i stedet. Evt. med en smule sød sennep. Det kræver blot, at man udruller dejen i stedet for at trille den rundt om fyldet.

Pølsehorn
Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 4 stemmer

Pølsehorn

Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
  • 12 små pølser (fx pølsehornspølser eller kyllingepølser)
  • evt. sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
  • Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time. 
  • Slå dejen ned og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en tynd dejpølse og sno den rundt om hver pølse. Lidt ligesom snobrød på en pind.
  • Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
  • Bag pølsehornene ved 180 °C (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad hornene køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.
  • Pølsehornene holder sig bløde og lækre i 2-3 dage. De kan også fryses.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)