Pølsehorn – nem opskrift på luftige pølsehorn.

123 kommentarer
Brød og boller, Ideer til studentermad, Madpakkehits, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Pølsehorn! Af den bløde, svampede, lette og luftige slags. For selvom jeg egentlig ikke er den store fan af pølser, og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til et pølsehorn med sennep og ketchup. Og det skal helst være af den gode, hjemmelavede slags. Pølsehornene altså. For pølserne køber jeg som regel hos slagteren.

Se også – Pizzasnegle med tomat og ost I Svampede gulerodsbrud I Chokoladebrud I Frøsnappere med pikantost

Luftige pølsehorn – min bedste opskrift.

Jeg fik lyst til at lege lidt med faconen på pølsehornene i dag. Derfor delte jeg dejen i mindre stykker, som blev trillet til tynde strimler og til sidst viklet rundt om pølserne. Faktisk lidt som når man vikler et snobrød om en pind. Jeg synes jeg, at resultatet blev rigtig fint og pølsehornene ser flotte ud. Men foretrækker man den klassiske teknik med at udrulle dejen, skære den ud i trekanter og trille dej og pølser til horn, så gør man selvfølgelig bare det.

Man kan drysse hornene med sesamfrø, inden de bages i ovnen. Det bevirker jo ikke den store smagsforskel, men det ser fint ud. Og er ungerne med i køkkenet, så er jeg sikker på, at de gerne vil have tjansen med at pensle hornene og fordele de små sesamfrø. Og vil man have et alternativ til pølserne, så kan jeg anbefale at fylde hornene med skinke og ost i stedet. Evt. med en smule sød sennep. Det kræver blot, at man udruller dejen i stedet for at trille den rundt om fyldet.

4.56 fra 25 stemmer

Pølsehorn

Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
 • 12 små pølser (fx pølsehornspølser eller kyllingepølser)
 • evt. sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

 • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
 • Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time. 
 • Slå dejen ned og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en tynd dejpølse og sno den rundt om hver pølse. Lidt ligesom snobrød på en pind.
 • Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
 • Bag pølsehornene ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Lad hornene køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.
 • Pølsehornene holder sig bløde og lækre i 2-3 dage. De kan også fryses.
123 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
TineLee
9 år siden

MUMS!
Hvor ser de bare gode ud, og man kan jo ligefrem fornemme, hvor lækre og luftige de er. Nøj, mine tænder løber i vand nu 🙂

God weekend!

Elin
9 år siden

Din ketchup er for gammel….

Søren
2 år siden
Svar  Elin

nu kan man ikke se om den har været åben, men ellers burde det være ok vil jeg tro

Elsebeth
9 år siden

@ Elin – ketchup og mange andre ting går ikke fra at være gode den ene dag – og giftig eller uspiselig den næste. Smag på og/eller lugt til varen, inden du smider noget ud – hilsen fra en gammel og erfaren husmor!

Freja
9 år siden

Ang det med ketchupen – Fabrikanterne skal bare sætte en sidste salgsdato på, da det er noget spiseligt, og da det derfor er i risiko for at blive for gammelt/dårligt.
Du kan sagtens finde fx. brød der bliver mugent før sidste salgsdato 🙂

– Men lækre pølsehorn, jeg vil lige prøve dem af!

John
9 måneder siden
Svar  Freja

Bedst Før datoen angiver hvornår produktet ikke længere lever op til producentens krav.
Ketchup består af tomatpure, sukker, eddike og salt og måske lidt krydderier. Det burde holde måneder efter sidste salgsdato.

Søren
9 år siden

Smager godt, nem opskrift..

Katrine
3 år siden
Svar  Søren

Jeg har nu prøvet denne opskrift flere gange m succes. Jeg kaster mig nu ud i at prøve med lidt grovere Mel og spinat i.

Trine
2 år siden
Svar  Katrine

5 stars
Kære Anne.

Tak for en lækker og nem opskrift.

Fed måde at lave pølse”horn” på; som snobrød – en fiks idé så vi jo slipper for det dér rulning der er så svært 😉

Jeg skal helt klart “surfe” videre på din side.

Bh Trine

pilu
9 år siden

Hej, jeg jeg har lavet det, men fik kun 8 pølsehorn ud af det. Forstår det ikke..

Jonas
9 år siden

Glimrende pølsehorn. Tak

ulla
9 år siden

Så har jeg pølsehorn i ovnen. Tak for opskriften. Nu glæder vi os bare til at smage dem

Casper
9 år siden

Jeg har haft en lidt off-dag på fabrikken. Kom hjem og besluttede mig for at bage nogle pølsehorn. Fandt denne opskrift, og det eneste jeg kan sige er ffffuuuuuccckkkk jjjaaaa!!! JEG ELSKER PØLSEHORN. Dejen er sat til at hæve nu, så jeg har ikke haft chance for at smage og bedømme opskriften endnu, men jeg er sikker på den er solid. Jeg kan fornemme det. Her er lidt tips til den urutinerede pølsehornsbager:
1. Rul dejen så tynd som du kan uden at den går i stykker, så der er ikke en en for stor dej:pølse ratio. De skal nok hæve lidt i ovnen.
2. Hold øje med dine horn når de er i ovnen. Hvis du har en skarp sans for timing, så tag dem ud lige som de bliver gyldne. På det tidspunkt har de en sprød overflade men stadigvæk en super luftig og blød dej.
3. Pølsehorn er godt for sjælen, men ligesom med så meget andet kan man nemt få for meget. Lad være med at spise for mange horn på en gang, man får pisse ondt i maven.

torben
2 år siden
Svar  Casper

det lyder godt

Camilla
8 år siden

Vil nu gå i krig med at bage disse pølsehorn.

Syntes aldrig jeg får dem lækre og luftige (som bageren) men krydser fingre for at det denne gang lykkedes!!!

Annette juhl clausen
8 år siden

De bedste pølsehorn jeg har bagt dags dagto.Nøøj de er lækre og luftige…Annette

Marlene
8 år siden

Super lækre pølsehorn, lavede dem i mandags til børnehave-aften-hygge, og de forsvandt som dug for solen, men mange glade kommentarer. Nu vil jeg selv smage (og ungerne igen) :))
Tak for dejlig og nem opskrift 🙂
Vh
Marlene

Emma
8 år siden

Jeg har forsøgt mig med pølsehorn et par gange, og af en eller anden grund er det aldrig gået helt godt. Men denne opskrift var altså bare god, den er svær at ødelægge og smager super godt. Den er idiotsikker, tag det fra em selvindrømmet idiot 🙂

Philip
8 år siden

Hvis jeg gerne vil have ketchup i ligesom dem fra f.eks. 7eleven, hvor og hvordan i processen skal det så foregå ?

Ann Cicilie
8 år siden

Jeg innrømmer herved at jeg til nå har brukt… *host* posemix til pølsehorn! Men nå stopper galskapen en gang for alle, og jeg går i krig med denne oppskrift som mange ser ut til å sette pris på 🙂

Mathilde
8 år siden

Jeg har bagt pølsehorn med denne opskrift et par gange over de sidste par uger og så puttet 300g hvedemel i og ca 80-90g grahamsmel i stedet for ren hvedemel. Jeg får 10 pølsehorn ud af det (bruger kyllingpølser) – og det er bare super godt!
Mange tak for en dejlig nem opskrift – ideel til de lidt større madpakker nu til studiestart! 🙂

Kristian winding
8 år siden

hej det lyder og ser lækkert ud. vi er igang med og lave de pølse horn tror de bliver gode. god mandag der ude 🙂

Lena
8 år siden

Lidt frisk mozzarella rullet ind sammen med pølsen skader på ingen måde pølsehornet. Mums

Janni
8 år siden

Hvilke pølser har du brugt?
Lavede nogle i går – de er super gode!! 🙂

Maria
8 år siden

glæder mig til at lave og smage dem 🙂 opskriften lyder god og nem. Men jeg forstår ikke hvorfor du ville rulle dejen omkring pløsene som snobrød. Jeg plejer at rulle dejen ud til en cirkel og så skære den ud i trekanter, ligge den halve pølse i den brede ende af trekanten og så rulle pølsen ud mod spidsen sammen med dejen,
hvis du forstår 😀

Maria
8 år siden

Okay, vidste ikke man kunne gøre sådan (rulle dejen omkring) men så blev jeg da lidt klogere 🙂

Maria
8 år siden

Eejjj en super lækker dej! Et spørgsmål mere 🙂 skal de bages med almindelig ovn eller varmluft?

Jeanett
8 år siden

Har lige lavet en dobbelt portion – den ene med ketchup.
Og så erstattede jeg vand med mælk. 🙂
De smager bare skønt! Tror godt jeg kan glemme at putte nogen i fryseren – de vil med garanti blive spist op! 🙂

Malene Christensen
8 år siden

Hej.
Jeg har ingen olie i huset – kan man bruge smeltet smør i stedet for? Blir de mon ligeså gode hvis mam skifter vand ud med mælk?

Mona
8 år siden

Hej, Tak for en glimrende opskrift 😀 kan pludselig ikke huske, om jeg plejer at bage dem med varmluft eller med alm. Varme. Så hvad bruger du?

Heidi
8 år siden

De ser så gode ud at jeg må prøve dem af ….

Heidi
8 år siden

De er super lækre …. Og meget luftige .. Jeg gør så det at jeg altid kommer lidt mere salt i dejen hvilket gør at den holder lidt mer på fugten.. Så de er friske længere… De smagte himmelsk… Helt klart en opskrift der bliver gemt …

katharina
8 år siden

Jeg vil bare sige tak. Tak for denne opskrift. Tak for den her dej. Det er simpelthen den lækreste dej at arbejde med. Den smager fuldstændig fantastisk. Jeg har sidenhen brugt dejen til pizzasnegle, og jeg vil bare sige, at til dette fungerer den også fuldstændig fantastisk til! Tak!

Caroline
8 år siden

Hejsa 🙂 hvor mange kalorier indeholder 1 pølsehorn ca ? 🙂

Lotte
8 år siden

Hvor længe kan de holde sig hvis ikke man fryser dem?
De ser lækre ud, glæder mig til at smage dem!! 😛

Rebecca
7 år siden

så er dejen sat til hævning, og det er en dobbelt dej jeg har lavet.. så der er både til i aften og til fryseren 🙂

Stine
7 år siden

Hvor længe skal dejen hæve for at blive dobbelt størrelse?

Henriette J
7 år siden

Hej – Hvornår skal de fryses – imens de stadig er lune eller skal de være helt afkølede? Har du brugt æg til pensling på billedet? 🙂 Mvh Henriette

Julie
7 år siden

Vil bare lige sige tusind tak for denne lækre opskrift! Det er nu blevet min faste pølsehorns opskrift 🙂

Jeg står og skal bage en dobbelt portion, til en udflugt imorgen – ved du om det ville være muligt at lave dejen/hornene klar idag, og så bage dem imorgen? De er så lækre når de lige er blevet bagt 🙂

Mette
7 år siden

Åh manner, de er gode. Bagte dem i morges til børnehave-fødselsdags-ræs. Og de ÅD rub og stub. (13 børn – 60 pølsehorn) Efterfølgende sagde de at jeg var meget bedre til at lave mad end børnehavens mad-mor <3 så tusind tak for en skøn opskrift. Har allerede købt ind til at lave en ny omgang på søndag.

Anna
7 år siden

Super lækre pølsehorn, men de to gange jeg har bagt dem, har jeg været nødt til at give dem godt 30 min… De smager super lækkert, bare mærkeligt at de skal have det dobbelte af hvad opskriften siger.

Teresa
7 år siden

De ser da rigtig lækre ud, tror jeg vil prøve at lave 😀

Lene
7 år siden

Hej…. Nu har jeg gemt denne opskrift som jeg ville lave til min søn som er startet i skolen. Dem man køber færdig dej synes ikke de smager lige indbydende som hjemmelavet.
Jeg plejer altid at have dej i overskud og ikke får købt pølser nok hjem… Kan man måske bruge dejen som bolledej….❓⁉️⁉️

Lene
6 år siden

Nu har jeg haft dem i fryseren og hver dag varmede jeg en i Micro ovn og de var som lige bagt… Men søn på 1 elsker dem…. Det er ikke sidste gang de bliver bagt….

Tina
6 år siden

Hej. Lækkert ser det ud. Du skriver, at pølsehornene fint kan bruges dagen efter. Bliver de ikke kedelige af at komme i køleskabet? Og kan de evt lunes i ovnen dagen efter? Kender du gradtal og tid for luning? Jeg er ingen bageørn(!) men skal bage noget til børnehaven på mandag. Ville gerne kunne bage dem søndag i stedet. På forhånd tak for svar ?

Tina
6 år siden

Hej igen. Tak for hurtigt svar ? Jeg har prøvet at bage dem her til formiddag, og resultatet blev ganske enkelt ikke formidabelt. I stedet for at være bløde og luftige, blev de bestandige og hårde i overfladen. Skal temperaturen sænkes til 160 ° ved varmluft? Der ud over ved jeg ikke helt hvad jeg har gjort galt ? Men begge mine drenge spise dem med stor fornøjelse trods alt, så børnehavens børn bliver også udsat for dem i morgen. Det bliver dog en ny portion, så jeg håber jeg har bedre held i andet forsøg ? Hilsen Tina

Pernille
6 år siden

Det er sgu lidt irriterende, at du ikke skriver om det er almindelig ovn eller varmluft. Normalt når man bare skriver “180 gr”, så menes der almindelig ovn. Men jeg antager du mener varmluft, eftersom mine pølsehorn efter 15 min ved almindelig ovn 180 gr., stdig er helt hvide. Det var så lige 10 pølsehorn til Roskilde gone wrong der! Tak……

Rie
8 måneder siden

Interessant at der er 2 kommentarer fra jer, som modsiger hinanden fuldstændig. I skriver i denne at I bruger almindelig ovn og i tidligere kommentar at I bruger varmluft, det er jo slet ikke forvirrende. Det er bare lige til heads up. Da der jo er stor forskel 🙂
Jeg har endnu ikke prøvet at bage dem, men jeg bliver da i tvivl.

Polichronis
6 år siden

Hej Anne,
vi har 2 kusiner paa besoeg og efter en lidt kedlig frokost, satte jeg alle 4 piger igang med dej og poelsehorn. De var saa dygtige og det blev de laekreste poelsehorn. Det var en supergod dej, selv for den mindste paa 6 og de var meget stolte. De fik spist halvdelen(som sagt havde jeg serveret en lidt tam frokost) og saa taenkte jeg lidt naivt at saa kunne vi gemme resten. Men da de havde leget vandkamp 1 time, mente de selv at det var da lige tid til lidt mere poelsehorn, og ja, pist vaek var de. Tusind tak for dejlig opskrift, god for smaa haender og maver.
Rikke

Andrea
6 år siden

Tak for opskriften! Super nem og lækker.. Den gjorde lige dagen bedre. Tak tak tak! 🙂

Hjælp til dejen
6 år siden

Hejsa, de lyder rigtig lækre, men forstår ikke helt det med når dejen skal rundt om pølsen.. ruller/triller du den som hvis det skulle laves til snobrød også vikler det om pølsen? Uden brug for kagerulle eller noget?

Maj
6 år siden

Nem opskrift, lækker smidig dej og super luftige horn.
Jeg har byttet ca. 100gr af hvedemelet ud med fuldkornsmel. Det kan også godt anbefales!
Tak for en god opskrift!

Malan
6 år siden

Hvor lang tid vil det ca tage for dejen at hæve til dobbel størrelse?

Kirsten
6 år siden

Tak for en supergod opskrift. Jeg fandt din side tilfældigt da jeg ledte efter en opskrift på pølsehorn. Nu er de bagt og smager fantastisk. Der er helt sikkert andre opskrifter herinde som jeg også vil afprøve.

Kristina
6 år siden

De ser bare lækre ud. Jeg har lige bagt dem, men de vil simpelthen ikke tage farve . De er ligblege og ser ganske kedelige ud ? Har fulgt din opskrift til punkt og prikke .. har du en ide til, hvad det skyldes ?

Pernille
6 år siden
Svar  Kristina

Er det ikke fordi du ikke har penslet med æg? Mine bliver altid blege hvis jeg ikke pensler dem, man kan jo glemme det i farten 🙂

Pia Nielsen
5 år siden

Hej
Kan man lave dejen dagen før og så bage dem om morgenen? Tænkte at have dejen stående til koldhævning. Dur det?

Maria Weisbjerg
5 år siden

Hurtigt, nemt og mega lækre ? Tak for den bedste opskrift ??? Maria

Sofie
3 år siden

Åååh jeg har læst rigtig mange kommentarer men kan ikke se om mig spørgsmål er blevet besvaret😊
Kan denne dej bruges til pizza snegle?

Katrine
5 år siden

Hej, Jeg har nu en dej stående til hævning. Jeg lavede en dobbelt portion, men mængden af mel var alt for lidt. Dejen var helt flydende efter de 800 gr mel kom i. Nå men, jeg er vant til at bage på slum, så jeg har bare tilføjet mel indtil jeg syntes dejen havde en god blød konsistens, samtidig med at den stadig var lidt klistret. Jeg ved ikke om det gør forskel om man bruger en maskine til at ælte eller om man bruger håndkraft (som er det jeg bruger). Eller om det er typen af mel man bruger (jeg har brugt øko hvedemel). Men der skulle i hvert fald en hel del ekstra mel i dejen… Jeg synes egentlig også 400 gr mel virker som lidt, men det lader jo til, at den mængde har virket for mange. Og jeg er sikker på, at pølsehornene nok skal blive gode selvom, at der skulle lidt justeringer til.

Siff
4 år siden

God opskrift.
Hvis man fryser dem, og vil servere dem lune noget tid efter. Hvordan vil du så anbefale man gør? Luner dem frosne eller toer dem op først. Og hvor lang tid ?
Mvh Siff

Christina Skov Nielsen
2 år siden

Opskriften var simpelthen så god! Til trods for at være nem og med vand, hvor jeg andre gange har anvendt mælk og mere olie, så blev det denne gang de bedste! Jeg er ret imponeret og virkelig glad for en lykkelig slutning på mega skønne pølsehorn 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)