Så nåede vi den 24. december og ventetiden er ovre – eller det vil sige, for mange børn føles det sikkert, som om tiden snegler sig af sted og at der stadig er mange timer endnu.

Selv glæder jeg mig til en hyggelig aften sammen med familien – vi bliver min mor og far, min lillebror og min morbror. Vi fem har holdt jul sammen i hele mit liv, så det er der ikke noget nyt ved. Derudover glæder jeg mig selvfølgelig til noget dejlig mad. Her står menuen på en kæmpe basse af en fritgående and, flæskesteg og omtrent 1 kg. julemedister. Dertil brunede og hvide kartofler, rødkål, brun sauce, asier, syltede agurker og æbler med gelé – chips eller franske kartofler får vi ikke og det har vi faktisk aldrig fået, selvom jeg godt ved. at nogle vil mene, det er en stor fejl 🙂 Til dessert får vi citronfromage med en mandel i og så deler vi en flaske portvin, men forklaringen på hvorfor vi ikke længere spiser ris a la mande, er jeg vist kommet med en hel del gange efterhånden, så den kan læses i tidligere juleindlæg.

 

 

Efter sådan en omgang julemad og efterfølgende dessert plejer vi faktisk at sidde i temmelig lang tid og slå mave, så klokken kan let blive hen ad 21.30-22.00, før vi kommer i gang med at synge og danse om juletræet. Det kan vi til gengæld ret godt lide – det er så hyggeligt at synge julesalmer og sange sammen, så vi kan nemt synge i en times tid eller længere, men så er det også tid til gaverne. Under gaveudpakningen er der juleøl, sodavand, vin og portvin og bagefter får vi kaffe og te, konfekt, småkager og frugt. Men så er klokken som regel også et pænt stykke over midnat, for der plejer at være ret mange gaver og vi pakker én gave op ad gangen 🙂

Det var i store træk, hvordan min aften kommer til at forløbe. Og så vil jeg slutte dette her indlæg med at ønske alle mine læsere herinde på bloggen en rigtig glædelig jul. Jeg håber, I alle må få en helt fantastisk aften sammen med dem I holder af og at I alle må få verdens bedste jul.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)